Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

28.2.2010

Rykis ja pam


Aamulla venyttelin vielä sängyssä harkiten nousemista, kun kuului kamala rytinä ja sänky tärähti. Keijukin rynnisti yläkerrasta alas säikähtäneenä moisesta mekkalasta. Lumet lähti katon etelälappeelta. Osa lensi vauhdilla usean metrin päähän talosta, reunimmaiset tipahti suoraan terassille. Eli terassilla on entistä enemmän lunta. Päällisin puolin vaurioita on tullut pensaisiin, köynnöshortensian tukirakenteisiin ja pajukartioon. Mitä lumikasan alla on, sen näkee kun kevät koittaa. Katto on kuitenkin vielä paikallaan. (Pajukartion olisin poistanut treassilta, koska tiesin tämän olevan edessä. Se vaan ei onnistunut, kun siihen kieputettujen valojen johto oli jäätynyt jonnekin lumen alle kiinni.)

Kolme lapetta tyhjeni omin avuin; iso etelälape ja olohuonesiiven molemmat katot. Pohjoisen puolella on lumijarrut, ettei kaikki rymähdä ulko-oven eteen ja autojen päälle. Eli nyt pitää löytää joku, joka osaa heittää ne lumet vielä sieltä pois putoamatta itse samalla alas. Paljon sitä on, ja kun nyt sataa vettä, niin se muuttuu hetki hetkeltä painavammaksi.

Isäntä harjoiteli eilen tyhjentämällä leikkimökin katon. Tänään on kohteena ulkovarasto. Itse talo on vähän pelottavampi juttu.

Elämme jännittäviä aikoja. ;)

Ei kommentteja: