Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

17.9.2010

Virtaska?
Tämän postauksen myötä heräsin huomaamaan, että Puron syksyn värikarttaan oli ilmestynyt vaihtoehtoja, jotka värien puolesta kelpaa mullekin. (Ei tipan tippaa pinkkiä eikä lilaa) ;) Niinpä kipittelin kauppaan ja haalin kaksi kerää haltuuni. Ja kuten esikuva, piti tietysti ruveta virkkaamaa pääkappaletta. Ja tämmöinen vähän baskerin mallinen lehtien haravointipäähine syntyi, ja loppulangasta vielä tommonen kukkasen tapainen röyhyleinikki. Lätsän sisään saa kätevästi tungetuksi kaikki haivenet, niin eivät roiku silmillä jos hommailee vähän rivakampaan tahtiin. Kiitos vaan inspiraaatiosta, Outi.


'Pääkappale'
Malli: omasta päästä
Lanka: novita puro, 'metsä'
koukku: no 3

Lankaa oli ihan kiva virkata, paikoitellen ikävä purkaa. (Kuka hullu nyt ohjeita etsisi, kivampi virkata ja purkaa ja virkata taas.) Pylväillä mentiin, 'Taitekohdissa' aina kerros kiinteitä silmukoita. Miltei kaksi kerää tähän meni, ja huomasin, että kerät oli kyllä keskenään ihan erilaiset. Että jos olis vaikka kaksi sukkaa tai kädenlämmitintä tehnyt, niin eri paria olisivat. Ihan ok kuitenkin, voi jotain muutakin vielä tästä vääntää.

Keiju hoiteli kuvauspuolta. Muuten kiva, mutta lätsä ei taida näkyä ihan kokonaan yhdessäkään kuvassa, enemmän armas keskittyi äidin kuvaamiseen. ;) Kiitos, muru.


Pihalla on tällä hetkellä väriä. Aronia hehkuu, villiviini samoin. Kukkapenkissä on iloisia kärpässieniä ja nurmikolla kaikenlaisia muitakin sieniä. Tuuli ja sade yhdessä heittelivät liki kaikki omenat tänään alas puusta. :( En siis ehtinyt kerätä niitä ennen kuin putosivat. Täytyy syödä äkkiä.

3 kommenttia:

outi kirjoitti...

Komea on, tuo sun Virtaska. Meillä pitäis saada semmonen yhteisesiintyminen, eikö? :D Lanka oli niin kivaa, että olen hommannut sitä jo lisää. Ajattelin, että lapselle siitä saa kivan väristä ja lämmintä ilman mitään kutitusefektejä. En tiedä sitten kestävyydestä jossain polvien ja pepun seutuvilla, jos villahousua vaikka tekisi, mutta sehän sitten selviää. Ne kädenlämmittimet vois muuten olla aika makeet! Ja kiva kukka sulla siinä Virtaskan kaverina.

morso kirjoitti...

Kiitos Outi.

Kukassa on joku mielikuva varmaan yhden virkkauskirjan kukasta, mutta enemmillä 'lonkeroilla'.

En tosiaankaan olis älynnyt tota uutta värikarttaa, jos en olis sun blogissa huomannut. Montakohan näitä on maailmalla, jos pidettäis vaikka talkkareiden eukkojen kokoontumishartavoinnit jossain. ;)

eilen tänään huomenna kirjoitti...

Myssyssä on värit minun makuuni!