Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

20.12.2010

Pipareita ja mökki...
...syntyi eilen. Lintupipareihin värilliset sydämet, piparkakkutaloon värilliset ikkunat. Lopusta taikinasta tuli pikkuruisia sydämiä, samankokoisia kuin lintujen sydämet. Sellaisia suupaloja. Jospa niitä ei tänä vuonna tarvitse syödä enää juhannuksena. ;) (Ei pelkoa, Pikkumörkö tunkee mahaansa kaikki löytämänsä herkut ja vähän muutakin.)

Hyshys askarteluun en sitten eilen enää intoutunutkaan. Nyt se on edessä odottamassa. Muu perhe häipyi ostoksille kauppakeskukseen.

Enää kaksi aamua töihin heräämistä ennen joulua.

3 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Ihanat sydämet. Miten noita tehdään?
Luokassa leikottiin tänään vinksinvonksin sydämiä lankanauhaan ja liimattiin riisiä koristeeksi. Ripustin nauhat luokan ikkunaan. Hellyyttävän lapsekkaan iloisilta ne näyttivät. Toivottavasti kaikille leikkojille tulee hyvä joulu!
Sellainen myös Sinulle!

morso kirjoitti...

Rva Pioni, sydämet on leikattu pienemmällä piparimuotilla piparitaikinaan ja pipari siirrteety pellille. Sitten hakataan muumitikkaria lihakirveellä (tai vasaralla) paketissaan, vedetään tikku pois ja karistetaan tikkarimurua reikä täyteen. Koko komeus uuniin paistumaan kunnes pipari on kypsä. Irtoaa leivinpaperista ihan normaalisti. Helppoa ja hauskaa. (Jos oikein muistan, niin vihreä maistuu parhaalta paistamisen jälkeen, mutta kun halusin erivärisiä ikkunoita taloon, niin on sitten keltaisia ja punaisiakin sydämiä.)

Riisi sydämissä kuulostaa hauskalta. Meillä on joskus kuorrutettu askartelupalloja makaroonilla ja sitten spraymaalattu ne.

Hyvää joulua sinullekin!

Rva Pioni kirjoitti...

Ei muutakun tikkarikaupoille! Makaronikuorrutuskin kuullostaa hupaisalta, ehkä sitten joulun jälkeen taas talvipuutarhalla... Kiitos vinkeistä!