Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

3.1.2011

Neulontaa


Joulun jälkeen tuli taas tarve sada lankaa puikoille. Uuden vuoden aattona lykkäsin Dropsia sukkapuikoille ja rupesin suihkimaan. Jonkun matkaa tikutettuani heräsin omaan aasimaisuuteeni. Puikoilla oli sukat, joita kukaan ei mitenkään hätäisesti kaivannut, väristä, jota kukaan ei tällä hetkellä kaipaa. Sen sijaan itseltäni puuttuu myssy ja kädenlämmittimet, joihin lankaa on säästelty jouluaskartelujen ajan. Siispä sukka sai väistyä ja pipolangat puikoille.


Myssy
  • Malli: omasta päästä
  • Lanka: Gedifra Riana color, vihreä, kaksinkerroin
  • Menekki: n. 80 g
  • Puikot: Nro 5, 60cm pyörö ja sukkapuikot
  • Fiilis: just nyt tarpeen
Tästä tuli ihan käyttöasuste. Tosin tyypilliseen tapaani arvioin pääni taas suuremmaksi kuin se onkaan (ei ole pieni silti), eli yhden päivän pitämisen jälkeen tämä jo vähän löpsöttää neuleenkin antaessa periksi. Pelastukseksi pujotan langan resorin yläreunaan ja passaan sillä sopivaksi. Keskelle tuli pieni 'huippu', mutta se saa olla. Purin melkein koko tekeleen kertaalleen, kun kavennusten aloituksesta tuli vähän liian kulmikkaat ja näytin nelikorvaiselta otukselta. ;)


Kuvausassari häipyi taas Pitkänpojan luo, joten kuvausolosuhteet olivat epämääräiset. Väri on just nappiin siihen vihreään kaulahuiviin, jonka pariksi tätä kaipasin. Lanka tuntuu kaksinkertaisena ryhdikkäämmältä kuin saman firman paksumpi lanka. Tässä tapauksessa olen siihenkin tyytyväinen.


Saa nähdä kuinka pian tämä nöyhtääntyy. Se vuosi siten Riana Big Colorista tekemäni kauluri muuttui takin alla nöyhtäiseksi alta aikayksikön, mutta myssy on säilynyt onneksi suht siedettävänä.

Edit. Lisäsin vielä yhden kuvan joka ei äsken suostunut latautumaan. Värit vähän harmahtavat, mutta langan elävyys näkyy.

2 kommenttia:

tuike kirjoitti...

Voih! Olet ollut ahkerana. Minulla pakollinen tauko: selkä ja niskat ihan jumissa neulomisesta. Ole varovqainen, muista jumpat ja rentoutukset!

Hyvää viikonloppua!

morso kirjoitti...

Tuike, paksusta langasta syntyy äkkiä. Ja pakko tunnustaa, että hartiat ja niskat ja kädet on täällä vähän väliä kipeinä. Katselen hierovia istuimia 'sillä silmällä'.