Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

28.5.2011

Joskus onnistaa - joskus ei


Suurin toivein kipitettiin esikoisen koulun pihalle tänään. Koulussa on siivouskampanja tulevan remontin alla ja pihalla kaksi isoa lavaa, joilta lapsi oli tehnyt löytöjä eilen. Ei oikein napannut. Oli kertynyt paljon oikeaa roskaa niiden mahdollisesti mielenkiintoisten tavaroiden päälle. Jotain kankaita oli, mutta niin kaukana, että ilman apuvälineitä ei päästy käsiksi. Rikkinäistät tavaraa ja muuta ihan oikeasti roskiin joutavaa. Yhden nro 6 virkkuukoukun pelastin ja pätkän köyttä.

Huomattiin samalla, että koulun lähistöllä olikin taas jokakeväiset maalaismarkkinat. Tehtiin pikakierros, ja löydettiin kaksi jakkaraa keittiöön. Saman hintaiset, kuin askon keikkujakkarat. Tukevat, täyttä tammea ja just sellaiset, mitä olen pitkään etsinyt. Sitten kurkittiin vielä kierrätyskeskukseen, josta nappasin pari kahvikupin aluslautasta kukkapurkkien alustoiksi (á 10 snt). Lapsi löysi pari vaatetta ja levyä.

Pihalla leikkasin taas nurmen ja naputtelin puretun perunalaarin paloja istutuslaatikoiksi. Noita mahtuisi enemmänkin, pitää koittaa keksiä jostain lisää sopivaa puutavaraa. Pihalla kukkii. Kirsikka alkaa varmaan kohta olla ohi, omenat vasta aloittelee. Sireenitkin aukenevat vähitellen ja kielot ovat kauneimmillaan, jättilaukat nupulla. Viime kesänä perustamani penkki olisikin pitänyt tehdä peilikuvakseen; nyt on eteläreunassa korkeimmat kukat. Miksiköhän en sitä viime kesänä tajunnut?

2 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Hyvät jakkarat, ottaisin myös. Meidänkin tämänpäiväinen kierros meni ihan pommiin. Sama vika, liian paljon isoja tavaroita pienten päällä. Ei löydetty sitä putkiloa kattilan kannen reikään, mitä etsittiin. Koira soitteli auton äänitorvea, se ei pääse koskaan enää dyykkaamaan.

morso kirjoitti...

Hih. Siis vaivihkaa yrititte pitää apajan omananne ja koira yritti kutsua kaikki muutkin touhuamaan. :D

Jakkaroita olen metsästänyt kauan ja vihdoin onnisti. Myyjä mainosti, että niillä voi vaikka tanssia, kestävät. En kyllä aio yrittää, liikaa esimerkkejä seurauksista näkyy hauskoissa kotivideoissa. :)