Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

25.7.2011

Kotimaisia keksintöjä


Tämä ensimmäinen ei kuulu niihin. ;) Näpräsin itselleni helmet terassilla eilen. Valmis pituus n. 140 cm, nyöriä kulu 4 m ja helmiä kasa. Helmet olivat pienempiä kuin tilatessani luulin, mutta ihan ok kokoisia kuitenkin. Kuvittelin tekeväni sellaista räväkämpää korua, mutta aika maanläheinen tämä taitaa olla. (Ja ne helmet lähtikin sitten tänään tyttären kaulassa kaupungille.)

Ne keksinnöt sitten. 'Järkevä' ihminen tietysti helmiaskartelee terassin portailla. Olin laittanut helmet turvallisesti tarjottimelle ja nauhapuolan ämpäriin. Touhutessani onnistuin potkaisemaan tarjotinta niin, että varmaan puolet helmistä sinkoili ympäriinsä. Ja osa tietysti rappujen raoista niiden alle. Kyselin mieheltä apua kalastukseen, mutta mokoma vain sanoi, että ruuvaa rappulaudat irti ja poimi (osa ruuvien vääntökoloista on kulunut pyöreiksi). En ruvennut moiseen. Hetken rapunrakoon tiirailtuani hain kukkakepin, laitoin kaksipuoleista teippiä sen päähn ja kalastin helmet ylös. Pari kappaletta taisi jäätä sellaiseen katveeseen, ettei niihin päässyt käsiksi, kaikki eivät välttämättä edes näkyneet. Äitini tapaa sanoa, ettei mikään ole niin viisas kuin insinööri. En ole insinööri. Minun versioni on: Mikään ei ole niin viisas kuin insinööri - paitsi nainen. :D

Keksintö nro 2. Räksät vie kaikki punaviinimarjat sitä mukaa kun ne kypsyy - viime vuonna söivät kaikki. Hermostuin tänä vuonna ja lähetin nuorison puskaan pelastamaan, mitä pelastettavissa oli. Tyttö poimi aikansa ja ilmoitti veljen vuoron alkaneet ja lähti kesätöihinsä. Poika meni puskaan, tuli samantien takaisin ja huuteli marjanpoimurin perään. Sillä kampaili puskaa, kunnes astiansa oli täynnä. Kokeilin itse tänä aamuna viimeisiin ja toimivaksi totesin. :)

Viimeinen lomaviikko menossa, jotain hauskaa voisi vielä tälle viikolle keksiä, Turku tai Porvoo tällä hetkellä keskustelussa (mies haluaa ensimmäiseen, minä jälkimmäiseen).

2 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Käteviä keksintöjä teillä siellä. Hyvää lomaviikkoa!

morso kirjoitti...

Kiitos. :)