Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

10.7.2011

Piipahdus

...tänne verkkoelämään.

Lämmintä riittää edelleen. Viikon verran olen koittanut elää hitaasti, mitään tekemättä. Välillä oli viileää välillä kuumaa. Kuvia tuli paljon. Joissakin ei tarkennus toimi, joissakin toimii paremmin. Pihalla ja luonnossa tapahtuu paljon ja uiminen on ihanaa, niin järvessä kuin meressäkin (sinilevättömissä paikoissa).


Kärhöni on pieni, mutta teki kolme kaunista kukkaa. Valkoisia jättilaukkoja ilmestyi kolme, jännästi eivät aukeakaan palloksi, vaan viuhkamaisesti. Kauniita. Kaikki neljä jasmiketta kukkii. Aikaisemmin aloittaneet tuoksuvat voimakkaammin kuin suurikokoisempi, pari päivää perässä aukeava lajike. Pionipehkosta putkahti yllättäen keltainen lilja, se tarvitsee selvästi enemmän tilaa. Harkitsemani pionin siirto saa lisää perusteita.


Järven rannassa kuvasin paljon. Kuikkia nähtiin viisi yhtä aikaa, kaikkea muutakin katselin linssin läpi. Tyynellä ilmalla myös kalaparvet näkyivät hyvin. Ulpukan lehtiä, muita vesi- ja rantakasveja, kiviä, vettä ja vinoja horisontteja tuli taas muistikortille n. 400 kuvan verran. Ajattelin tämänkin kesän kuvista koostaa pienen kirjasen itselleni talteen.

3 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Rauhoittavaa katsoa näitä. Sinulla on varmaan ollut ihanaa. Tuo kärhö on kauniin värinen:)

morso kirjoitti...

Rannalla otettiin rauhallisesti. Moottorisaha oli huollossa, joten metsätöihin ei päästy ja muutenkin oli liian kuuma ryhtyä isoihin fyysysiin hommiin.

Tuota nimenomaista kärhöä olen monta vuotta himoinnut juuri värin vuoksi. Nyt sille vihdoin järjestyi paikka kukkapenkkiin. Toivon sen talvehtivan hyvin.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihania luontokuvia! Terveisiä romulyyli-riitalta.