Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

1.10.2011

8-To-do -listaOuti vastasi 8-haasteeseen listaamalla kahdeksan käsillätekemisen projektin haavelistan. Heitti ilmaan kysymyksen, millainen olisi minun listani ja pakkohan sitä oli ruveta pohtimaan. Listaa oli yllättävän haastava kasata, koska suurin osa haaveistani on sellaisia mielikuvissa pyöriviä toiveita, ei niinkään muualla nähtyjä 'pakko saada kans'-juttuja. Osaan sentään on ohjeet olemassa. :)

1. Mallinukke omilla mitoilla. Tämä olisi todella tarpeen vaatteita ommellessa. Mittani kun eivät täysin istu valmiskaavoihin ja itselle on vaikea sovittaa ja samalla korjata esim. hihan istutuksia tai rintamuotolaskoksia.

2. Ostin Mancesterin matkalta itselleni neulelehden,  (n. 6 puntaa). Yksi ohje kolahti heti. Tosin jättäisin varmaan helmineuleen pois noista palmikoista.(Myös kannessa ollut pusero vajaamittaisilla hihoilla viehättää.)

3. Olohuoneeseen tilkkutyynyt sopivista kankaista. Sohvatyynyhin on kahdet päälliset, mutta kummatkaan ei nyt kolahda. Ehkä nämä messuilta muinoin ostetut batikkitilkut kehiin.

4. Kirjoneulelapaset. En ole ikinä tehnyt, mutta mielikuva mummon muinoin neulomista on lämmin ja hyvä. Mummo oli hyvä neulomaan. Irmalla on kauniita toteutuksia ja Elleissäkin kohtuullisen näköinen malli. Mutta mun lankojen värimaalima on taas ihan muuta, onnistuukohan varastostani? (oranssia ja vihreää...) Ja riittääkö kärsivällisyys?

5. Villakangastakki. Tämän mallin olen toteuttanut villakankaasta vuosia sitten ja pidin sen loppuun. Nyt voisi olla aika uusia toteutus. Aikuisempi takki syksyyn ja kevääseen olisi oikeasti kiva. Tällä kertaa vihreä. (Burda syksy -91) ;) Tosin kangasta taitaa mennä hulppeat 5 metriä, että vähän se jarruttaa.

6. Koru makeanveden helmistä ja lasihelmistä. Varastosta löytyvät helmet eivät taida ihan riittää, mutta pitäisi tarkistaa paljonko puuttuu ja ryhtyä pujottelemaan.

7. Strömsössä tehtiin lampunvarjostin paperinarukukista. Itse haluaisin tehdä samalla tekniikalla ulkoeteiseen ikkunaverhon. (Valkoisen, paperinaruakin olisi jo...)

8. Mari Muinosen Freija, tosin ilman korkeaa kaulusta, koska en voi pitää villaa suoraan paljasta kaulaa vasten. Vaatii korkeampaa keskittymiskykyä ja parempaa palmikkovituositeettia, kuin mitä täältä tällä hetkellä löytyy. :)


Tämmöisiä haaveita tuli mieleen tällä kertaa. To-do listalla on myös kaikkea muuta tarpeellista; Farkunlahkeesta kantopussi joogamatolle, palmikkopipo esikoiselle, kuopuksen nallen loppuun saattaminen (todellinen ikuisuusprojekti) jne. Että ei täällä tekeminen lopu.

Lisää haaveita on kohta työn alla, kun Susanna haastoi tekemään aarrekarttaa. Pikkuisen pelottaa moinen, entä jos toiveet toteutuvatkin. ;) Aarrekartta käsketään yleensä tekemään naistenlehtiä leikkaamalla. Mitäs jos huushollissa ei ole yhtän naistenlehteä? Onneksi netti on pohjaton aarrearkku. :)

Parin tunnin päästä lähden lentokentälle noutamaan viikon reissussa ollutta Isomörköä.

Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille. :D

6 kommenttia:

Rouva Kameleontti kirjoitti...

Tämmönenkin visioiden ja innostuksen lista on huikea. Kaikkea olis niin kiva ehtiä/osata/jaksaa tehdä. Vaan todellisuus on toinen ja jää kuvien katseluun ainakin täällä.

morso kirjoitti...

Rouva Kameleontti, tota listaa voisi jatkaa aika pitkästi, muttei ole aavistustakaan siitä, koska se oikeasti rupeaa toteutumaan. Mutta haaveilla pitää. :)

outi kirjoitti...

Minä yritin unohtaa kaikki nuo esikoisen pipot ja rikkimenneet pehmot, vaikka asia on juuri niin kuin sanoit; ikuisuusprojekteja nekin, vaikka pieniä töitä sinänsä.:) Arvaappa mikä on hauskaa: minäkin olen ommellut tuolla Burdan kaavalla takin. Mustaa tekoturkiksesta. Olin omasta mielestäni tosi komea ja pidin takkia paljon. Taitaa olla nykyisin äidillä.:)

morso kirjoitti...

Outi; Varmasti olit komea. Minulla oli silloin jo harmaa teddyturkki, joten omani oli kirkkaanpunaista villakangasta. Käytin sitä vanhan mustan huopahatun kanssa, ja olin mielestäni komea. :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi miten paljon olisi kaikkea kivaa,mitä voisi tehdä..Mukavaa alkavaa viikkoa!

morso kirjoitti...

Riitta Sinikka; Maailam on täynnä kaikkea ihanaa puuhattavaa. Ajan saisi hyvin kulumaan, vaikkei kävisi töissä ollenkaan. ;) Oikein mukavaa viikkoa sinullekin.