Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

15.10.2011

Syystöissä

 


Päivä on kulunut pihapuuhissa. Haravointia ja lehtien kuskausta, (kukka)sipulien istutusta, kesäkukkien vaihtoa kanerviin, ruohonleikkuutta, halkopinon siirto. Kroppani väittää olevansa väsynyt, hikin tuli. Onneksi sauna on lämpiämässä. Vielä jonkin verran haravointia, kalusteiden talvisäilöön siirtoa ja muuta sellaista ennenkuin ollaan valmiit talven tuloon.

Haravoimme yhtä aikaa Isomörön kanssa. Mielenkiintoinen ilmiö: Toinen meistä haravoi säteittäin ympyrän muotoiselta alueelta lehdet keskelle keoksi. Toinen lähtee liikkeelle suorakulmion muotoisen alan reunoilta ja vuorotellen myötä- ja vastapäivään kiertäen tekee aumaa, joka sitten siirtyy vähitellen keskelle keoksi. Arvaatko kumpi on kummankin tyyli?

Revenneen kirsikan rungot piti saattaa pätkiksi, etteivät vie niin paljon tilaa. Ulkopistorasiaan ei tullutkaan sähköä pihan puolella. Onneksi on pitkiä kaapeleita, mies veteli virtaa kadun puolisesta autonlämmitysrasiasta niin saatiin sähkösaha surisemaan. Pitää tuo pihan puoleinen pistorasiakin saada pian taas kuntoon, että saadaan ulkotuikut terassille. Pimeät ajat lähestyvät. 

****

 I seem to have some regularly visitors from the USA acccording to the statistics. Do you wish for text in English?

6 kommenttia:

Rouva Kameleontti kirjoitti...

Arvelisin, että sinä teet tuota pyöreää haravointimuodostelmaa,
mies kulmikasta;)

Rouva Kameleontti kirjoitti...

Mukavaa, että olette molemmat tekemässä yhteistä samaa puuhaa.

morso kirjoitti...

Haravointi sujui yhdessä, muita puuhia sitten hoideltiin erikseen. Siksikin, kun mies pyyhälsi taas rautakauppaan hankkimaan lisätarvikkeita katolle.

Odottelen vielä mahdollisia lisävastauksia haravoinnista. :)

Pystyraita hoikentaa! kirjoitti...

Oiskohan urospuolisella tuo aumaus lähempänä? Ainaskin minä huomaan tekeväni kekosia sinne tänne. En tiedä mitä se kertoo luonteesta tai sielunmaisemasta???

morso kirjoitti...

On kuulkaas rouvat niin, että mies ja lapset tekee kasoja sinne tänne ja meikäläinen kiertää nelikulmiota. Systeemi kehittyi niinä syksyina, kun hoidin haravoimisen yksin pimenevissä illoissa. Sain sellaisia sopivan kokoisia urakoita, kun tein ennalta suunnitellun alueen. Kiertosuuntaa muutamalla kääntyy aina haravointisuuntakin, joten kroppa kuormittuu tasaisemmin. Kai mun olis insinööriksi pitänyt ruveta. :D

morso kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.