Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

30.4.2011

Wappuwaate

Ettei viime tinkaan jäisi, surautin tänä iltana koltun huomisiin vappuaattopippaloihin. Kangas on eurokankaan pellavalaarista, luultavasti jotain pellavasekoitetta. Ihastuin kaupassa tuohon printtiin. Kaava on joka tyypin kaavakirja kakkosen yläosan peruskaavasta ja messuilta ostetusta tunikasta muokattu. Ehkä aavistuksen verran väljyyttä olisi saanut olla yläosassa enemmän, mutta saa kelvata. Rukataan sitten seuraavaan versioon. Ja saumuri on nopea. :)

Kameran hihnan olisi voinut heittää niskan taa, mutta enhän sitä älynnyt. Salama ja peili on huono yhdistelmä: otin n. 20 otosta, tämä on kaikkein viimeisin ja siedettävin. Pitäisi paneutua tähän kuvaamiseen paremmin - ja päiväsaikaan. Jos haluaa keskellä yötä kuvia ei voi odottaa saavansa ihan huippua.

Hauskaa vappua kaikille niille, jotka sitä viettävät!

25.4.2011

Pääsiäinen päättyy


Pihalla erilaista sirkutusta, kujerrusta, räksätystä ja liverrystä. Seassa jäätelöauto ja mopopoikia. Aurinkoa. :)


Avattiin grillikausi kanalla, syötiin ja kahviteltiin ulkona, nautittiin Keijun tekemästä pashasta. Iltapäivällä rapsuttelin pihalla. Siistin yrttipenkin ja aloittelin kukkapenkkien rapsutusta ja pihan haravointia. Pyörittelen ideoita kukkapenkkien uusimiseksi. Ovat vähän kurjia ja sekavia. Pihasta löytyi jo kaikenlaista. Krookuksia nousee koko ajan lisää, sitruunamelissa ja rakuuna ovat talvehtineet hyvin, samoin oregano, ruohosipuli ja timjami. Rosmariinin raadon heitin roskakasaan, salviasta ei vielä saa selvää. Kukkapenkeissä kukkii sipulit, köynnökset turvottaa silmuja ja ruusut ovat kärsineet talvesta kovasti. Pionien alut ovat jo hyvässä vauhdissa. Aidan takana sini- ja valkovuokot kukassa. Jälkimmäisiä myös omassa pihassa.


Aurinkoa koko päivän; saunan jälkeenkin istuttiin vielä pihalla vilvoittelemassa ja kuuntelemassa lintukonserttia. Tämä oli hyvä pääsiäinen.

24.4.2011

Pääsiäispäivä


Aurinko paistaa, masu on täynnä lammasta ja kakkua ja talo rauhoittunut vieraiden jälkeen. Arvon pyörälenkin ja haravoinnin välillä, saa nähdä, kumpaan päädyn. Ehtisiköhän vielä molempia?

Eilen illalla piti saada vielä uusi ovikoriste. Vanha pääsiäiskranssi muuntui viime syksynä syyskranssiksi, joten en voinut enää vain heittää vahaa varastosta oveen. Onneksi omassa varastossa oli styroxrengas ja vihreää nauhaa, torstaina ostin kaksi paketillista tipuja ja Keijun varastosta sain pikkuisen keltaista villaa. Saunan ja iltapalan jälkeen ryhdyin toimeen ja ennen nukkumaan menoa nakkasin oveen.

Vaikka tänäänkin olen seissyt urakalla keittiössä, oli päivä ihan mukava. Toivottavasti teilläkin.

22.4.2011

Kello


Koska pääsiäisenä tulee ruokavieraita ja kahvivieraita, oli keittiön viimeinen silaus saatava valmiiksi. Siis minun osaltani. Mies vääntää vielä hyllyjä jossain välissä. Minun 'urakkani' oli uusi kello seinälle. Tämän ripustussysteemi on vähän kesken, mutta se roikkuu jo seinällä. Levyyn reikä piti tilata mieheltä, keittiöatulu on peltipohjalla. Koneisto ja viisarit hankin sekatavarakaupasta ja numerot Emman museomyymälästä. En tiedä kuinka kauan tämä toimii, mutta toistaiseksi olen aika tyytyväinen lopputulokseen. :D

21.4.2011

Pääsiäisen alla


Tein kierroksen pihalla. Ja mies teki myös. Ja sitten minä kameran kanssa. Ensimmäisen kierrokseni tuloksena hämmästelin ruusupuskaan istutettua ruuvimeiseliä ja angervon alle istutettua haarukkaa. Niitä en kuvannut.

Krookukset on auki aina kun aurinkoa näkyy, ja hetken sen jälkeenkin. On ne kauniita.



Talvi on tehnyt myös tuhojaan. Kirsikkavanhuksemme ei enää taida nähdä seuraavaa talvea. On näemmä ollut jo pitempään halki, lahoa näkyy tuolla sisällä, mutta tämä repeämä on uusi tuotos. :( Epäilen, ettei kannata yrittää mitään kummempia poppakonsteja. Saha soimaan. Yksi omenapuukin on halki. Jos noi kaksi kaataisi, niin saattaisi tulla tilalle sen verran tilaa, että voisi istuttaa pari uutta puuta kasvamaan. Vaikkapa pienikasvuisempia omenapuita, joita olisi helpompi hoitaa.


Olohuoneessamme näytti eilen illalla tältä; 18 v istui lattialla innokkaasti rakentamassa jotakin. Hmm. Pitääköhän tästä vetää jotain johtopäätöksiä? :)

16.4.2011

Kevät edistyy









Lumi on sulanut vauhdikkaasti, viimeiset kinoksen pohjat vielä viivyttelevät pihalla. Eilen vielä oli kaksi isoa lammikkoakin, mutta nyt nekin ovat jo häipymässä.

Krookukset kukkivat jo innokkaasti niissä paikoissa, mistä lumi on ensimmäiseksi sulanut. Narsissien piipot ovat jo kymmensenttisiä, mutta viime syksynä kätkemiäni lumikelloja ei näy. Mitäköhän niille tapahtui. Myyrän reittejä ei ole kamalasti nurmelta paljastunut. Ehkä viime keväänä koloihin kylvämäni haisutabletit ovat auttaneet. Voi niitä reikiä silti vielä löytyä, kun tuo maa kuivahtaa sen verran, että voi nurmikolle mennä tepastelemaan.

Lämpötila jossain +14 tienoilla ja tien varrella näkyi jo runsaasti leskenlehtiä.

On se kumma, ensin koko talvi kasataan lunta samaan paikkaan ja sitten kevään tullen sitä taas lapioidaan ja heitellään ympäriinsä. Aina johonkin suuntaan siirrellään. Kuntoa se ainakin ylläpitää, vaikkei kauhean älykkäältä aina tunnukaan.

Huomenna marssitaan kolmisin käyttämään oikeuttamme, Keijulla eka kerta. Hyvää vaaliviikonloppua kaikille!

13.4.2011

Kevään kuohuja

 

Vantaankoski kuohuu ja pärskyy. Joki on ääriään myöten täynnä, rantapuut seisovat polviaan myöten vedessä.Kosken partaalla melkein huimasi, kun katselin veden vauhdikasta virtaamista. Tässä on kevään uljasta voimaa ja räjähtävää energiaa. Toisaalla ovat sitten kohta ne pienen pienet ja herkät hetket ensimmäisten kevätkukkijoiden puhjetessa.

Mustarastaamme on aiheuttanut pettymyksen; se on siirtynyt naapurin antenniin laulamaan. Vai lieneekö se toinen ja meidän 'omamme' kohdannut kohtalonsa talvella. Naapurin koirat räkyttävät hullun lailla, kun lintu antennilla lurittelee, muttei se laulajaa näytä haittaavan tippaakaan.

9.4.2011

Jep jep

 

Aurinko ja sade ovat kiitettävään tahtiin hoitaneet tehtäväänsä. Kompostorit ovat jo täydessä mitassaan, ja paikoitellen näkyy pihalla paljasta maata. Jipii. Tosin hangen alta paljastuvat myös syksyn synnit, eli ne lehtisäkit, jotka eivät ehtineet roska-auton mukaan ennen lumen tuloa. 


Messuilta tarttui mukaan maailman ihanin pellavatunika. Ei mikään halpatavara, mutta tämmöistä olen kaivannut kauan. :D Ja messujen aihehan oli omakoti, mökki, puutarha... Kaikki krääsät ja kuivahedelmät ja leipomot oli tietysti mukana. Koska jalat väsyi edellisviikolla yhdessä tilaisuudessa ihan tolkuttomasti, vetäisin messuille lentosukat kokeeksi jalkaan (päivystin 4 tuntia työnantajan osastolla). Hyvä idea. Päkiät oli illalla arat, mutta jalat ei muuten olleet ollenkaan niin kipeät. Kai tässä täytyy nöyrtyä tunnustamaan kaikenlaisia 'ikääntymisen' tuomia sivuvaikutuksia. ;)

Saumuri siirtyi talouteemme ja sen innoittamana siivosin yläkerran aulan. Koeompeleet on ommeltu, nyt pitäisi päästä jotain ihan oikeaa vääntämään. Jotain pellavaa on kutistettuna, mutta sopiikohan mun vaaleat langat niihin?

7.4.2011

Saumuri?

Onko kellään tänne eksyneellä kokemusta Elna-merkkisistä saumureista? Sellainen olisi tarjolla lauantaina 'ostoshelvetissä', mutta itselläni ei ole kokemusta kyseisestä laitteesta (sen enempää kuin saumureista muutenkaan). Elnan ompelukone voitti jonkun vertailun, mutta saumurivertailu on käsityölehdessä vasta syksyllä tulossa. Tämä tarjolla oleva olisi uusin mekaaninen malli, eli sähköllä toimii, mutta säädöt on mekaaniset eikä elektroniset.

Kiitos jos etukäteen. :)

4.4.2011

Kompostorit kasvaa...


...kuin sienet sateella. Tähän asti niistä on näkynyt jotain 15 cm hangen yläpuolella. Sade siis on onnistuneesti lytistänyt nietoksia. Joissain kohdin enemmänkin ja sitten taas noissa kasaamaalla kasatuissa paikoissa vähän vähemmän. Jee. Huomenna saa paistaa, kun kierretään maastossa, mutta sitten pikkuisen lisää taas sadetta, kiitos, niin päästään näistä äkkiä eroon. Haravasormet syyhyää. :) Ja olisihan se kiva nähdä, selvisikö jäljellä oleva köynnösruusu mennestä talvesta ja nousevatko viime syksynä istutetut sipulisysteemit maasta. - Ja minkälaiset myyräbileet on tänä talvena olleet lumien alla. Ja miten voi viime kesänä myllerretty kukkapenkki.

Vaan kuka leikkaisi meidän omenapuut?