Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

21.1.2012

Pipoilua
Viime syksynä tarttui Silmä, pisto, tikki ja takki -tapahtumassa mukaani kuohkeaa valkoista merinolankaa Kirjavan Kerän tiskiltä. Jo langan nähdessäni ajattelin palmikkopipoa (jouluksi) tyttärelle. No jouluksi ei mitään itse tehtyä syntynyt, mutta pari viikkoa sitten heitin langan puikoille ja rupesin katsomaan mitä syntyy. Syntyi lörppäpipo pipofani Keijulle, joka hihkui innosta jo ensi sovituksella. Omistaja ei ollut paikalla kuvaushetkellä, joten täyttä kuvaa tästä lärpäkkeestä ei saa. Malli on löysähkösti päässä istuva, omasta päästä matkan varrella sävelletty. Tätä tehdessä opettelin kiertämään palmikot ilman apupuikkoa osittain olosuhteiden pakosta; oli niin kiire päästä hommiin, etten malttanut tuhlata aikaa apupuikon etsimiseen. Jos itselle tekisin, niin vähemmillä silmukoilla, mutta muuten voisin saman tyylistä harkita.


Pipo
Malli: omasta päästä
Lanka: Lana Gatto Nuova Irlandia, merinovillaa
Puikot: kai nro 5 (mittari vaihteeksi hukassa)
Menekki: n. 110 g eli alun kolmatta kerää.

Silmukoita aloituksessa 88, resorin jälkeen lisätty 16. Seuraavan tekisin vähemmillä silmukoilla, ainakin reunan, mutta saaja tykkää isoista löysistä pipoista. Tätä lankaa tekee mieli käyttää jatkossakin. Palmikoiden kiertely sujui ilman hammasten kiristyksiä, eikä palmikon reunimmainen silmukka jäänyt muita löysemmäksi. Lanka juoksee puikoilla mukavasti eikä vaikuta kutittavalta.

Ensimmäisen kuvan jääpuikot jäävät toivottavasti talomme osalta historiaan sen jälkeen kun kattoremppa saadaan tehdyksi (tilattu on). Harakoille häipyy kohtuuttoman iso osa öljylaskustamme katon kautta. Lisää eristettä ja uudet pellit peliin.

Jääpuikkoja tosin voi tulla ikävä, onhan ne kauniita. Mieluummin silti lämpö sisällä kuin jääpuikot talon nurkalla.

3 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Siis VAU mikä pipo ja tuo ulkokuvakin!!

morso kirjoitti...

Riitta Sinikka, Kiitos. hyvää viikoloppua sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva pipo!

Ja toi edellisen postauksen kirja on mullakin: kahtena kappaleena, sekä suomeksi että englanniksi. Varmuuden vuoksi :-)

T. Tuike