Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

11.4.2012

Ylimääräinen vapaa
Kun ihminen saa ylimääräisen vapaapäivän keskelle viikkoa itsekseen, on helppo tehdä päätös, ettei ko päivää käytetä esimerkiksi siivoamiseen. Aamuherätys oli aikaisempi kuin olin kuvitellut, joten aamu meni vähän "juroessa". Pääsin kuitenkin lohisopan voimin liikenteeseen niin, että olin Helsingin kaupungin talviputarhassa suunnilleen siihen aikaan kun se aukesi.  Kuvailin kasveja, katselin kaloja ja venäläisiä turisteja sekä kuuntelin veden solinaa.

Kasvihuoneen tunnelma on hyvin epäsuomalainen. Kasvit ja rakennuksen yksityiskohdat vievät aatoksia todellakin Välimeren tunnelmiin. Lisäksi oli vielä pääsiäiskoristeita ja pääsiäiseen kukitettua kukkaloistoa, vaikka narsissit vasta olivat nupulla.

Kotimatkalla yritin keksiä kivan kahvipaikan, mutta ajellessani huomasin Didrichsenin taidemuseon olevan juuri reitilläni, joten poikkesinkin sinne katselemaan monien kehumaa Outi Heiskasen näyttelyä. Suosittelen sitä kyllä itsekin. Paljon mielenkiintoista nähtävää. Kotiin kahville ja illalla vielä perheen miesväen kanssa syömään Postikin oli tuonut kaikenlaista mukavaa ja elämäni ensimmäinen orkidea ilmestyi taloon. (Kuvan orkidea on kuitenkin sieltä kaupungin puutarhasta.)

Ikääntyminen on kivaa. :)

4 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Onnea Morso,
tuore orkideankasvattaja
sinulla olikin oikein juhlat!
Kauniit kuvat tallensit talvipuutarhasta, punavihreä kaktus taas viestitti miten hyvin punainen ja vihreä sopivatkaan yhteen.

morso kirjoitti...

Rva Pioni; Niinsiinä välillä käy. Virallinen juhlapäivä oli eilen, varsinaisesti juhlitaan sitten viikonloppuna. Eilinen oli sellainen itsekseen nautiskelun päivä - oikein hyvä sellainen. (Ja tänään olen syöttänyt työkavereille kakkua kaupan pakastealtaasta - yllättävän hyvää. Aina ei tarvitsekaan hikoilla itseään popikki keittiössä.)

Pirkko kirjoitti...

Kiitos tästä talvipuutarhapostauksesta. On meinannut unohtua koko paikka, ja nyt näen että tahdon tuonne ehdottomasti ja ensitilassa.

morso kirjoitti...

Pirkko, kannattaa mennä. Paikkahan on käsittäkseni tämän vuoden puolella avattu uudelleen. Se oli kiinni pitkään, kun tehtiin mittava peruskorajus, siitäkin on mielenkiintoista tietoa tarjolla.