Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

8.7.2012

Luvatut ukkoset menivätkin tänään joltakin puolelta ohi. Eilen satoi. Sadetta on tänä kesänä tullut riittävästi, ei ole tarvinnut kovin montaa kastelukannullista vettä kantaa. Ruukuissa olevat kasvit ovat vähän lisäkosteutta välillä pyydelleet, mutta penkkeihin ei ole vettä tarvinnut kantaa.

Ensimmäiset jasmikkeet kukkivat valkoisina kuohuina, kolmaskin alkaa pikku hiljaa turvottaa nuppujaan. Kukkapenkeissä kukkivat tällä hetkellä jonkinlaiset kellokukat, liljat ovat nupulla. Aidan viereen on ilmestynyt kerrottu pioni. Koitanpa siirtää sen parempaan paikkaan syksyllä. Parempaa paikkaa kaipaa myös keltainen päivänlilja, joka on pensaiden ahdistelema. Voisi ne pensaatkin ehkä leikata matalaksi, angervolle ei siinä paikassa oikein tarvetta ole.

Viikonloppu on kuitenkin tällä kertaa ollut pyhitetty sisähommille. Ruokahuoneen tapetointi on saatu hyvään vauhtiin. Pääsemme vihdoin eroon edellisen asukkaan siniharmaista tapeteista. Tulossa olevat huonekalut aiheuttavat joka tapauksessa tarvetta siirrellä kaikkea ympäriinsä, niin samalla sitten pannaan tapetitkin uusiksi.

4 kommenttia:

outi kirjoitti...

Tulin kuikuilemaan, että joko siellä on tapetti seinässä, mutta lienee urakalla kokoa enemmän kuin meikäläisellä (mulla oli vain yksi seinä). Tsemppiä ja kaikkea mitä tapetoinnissa tarvitaan!;)

morso kirjoitti...

Outi, eilen päästiin pitkälle ja tänään saatiin loput vaaleat tapetit seiniin. Viimeisen seinän kimppuun päästään ehkä huomenillalla. Siitä pitää ensin tyhjentää ja siirtää kaappi pois edestä, ja sen voi siirtää nyt, kun voi siirtää pöytää, jolla tähän asti on tapetit leikelty, ja se kaappi sitten tyhjennetään siihen pöydälle ja siirretään... Miten tää onkin aina näin monimutkaista? Lupaan kuvan heti kun on vihreät seinässä. ;)

tuike kirjoitti...

Joo, täälläkin kuvia tapeteista odotellaan.

Tosi paljon onnea lasten opiskelupaikoista ja oikein hyvää lomaa!

Vielä: älä siirrä sitä pionia, jos se siihen itsekseen tuli. Olen huomannut, että kukat ei tykkää, jos niitä siirtää niiden valitsemalta paikalta. Ei varsinkaan pioni. Viime kesänä taas siisrsin yhden ihan ohjeiden mukaan ja kas: sitä ei enää tänä kesänä ollut. Ihania kukkia sinulla. Olis kiva nähdä yleiskuva puutarhastasi myös.

morso kirjoitti...

Tuike; Se pioni saattaa olla vanhaa perua, ja ehkä useit tullut vain yliajetuksi leikkurilla tai trimmerillä. Samalta suunnalta siirsin viime vuonna pionin, ja tuo näyttää selvinneen operaatiosta. Tiedä näistä.

Yleiskuva puutarhasta voi olla vähän sama kuin sisustuskuvat, kaunniita yksityiskohtia kaamean sekamelskan keskellä. ;) katsotaan, jos jotain saisin joskus aikaan sillä rintamalla. Tätä lääniä kyllä riittää... (melkein 1400 m2)