Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

18.2.2012

Blaah. :(



"Tää taitaa olla niitä purkuhommia vaan, a-aa, purkuhommia vaan..." - Mikko Alataloa lainatakseni. :(

Eli purkuun menee. Toi kenno-osuus yläosassa on kiva, mutta mikään muu ei toimi. Otin A liian ison koon B ihan väärän mallin. Jo aloittaessani oli epäilyksiä siitä, että tää malli ei ole ihan mun, mutta oli niin kova hätä päästä neulomaan, että kuvittelin asian korjaantuvan matkan varrella. No ei korjaannu. Kun kappaleissa on sama määrä silmukoita alhaalta ylös asti, ja toi kenno tietysti vetää yläosassa kappaletta kasaan, niin mitä tekee helma? Tietysti lepattaa ja lörpöttää hullun lailla (rumasti). Ja tämän piti olla se neule, joka lämmittää talvipakkasilla. Se mitään lämmittäisi, kun tuuli puhaltaa sisään ja ulos miten tahtoo tuolta helmasta.

Uuden mallin metsästys on käynnissä. Joku palmikko tekisi mieli tehdä, mutta nyt ei ole vielä tullut sopivaa ohjetta vastaan. Haluan ohjeen, joka on tehty tälle langalle, ettei tarvi suunnatonta määrää laskutoimituksia silmukoiden ja kerrosten selvittämiseksi. (Dropsin Alpacaa, tässä kaksinkertaisena)

Totuus on se, että toi ryömii nyt kopan pohjalle häpeämään. Esiin otetaan jo kauan jonossa olleet langat ja pannaan lapaset puikoille. Mallikin on löydetty. Paljastan sen, kun (jos) löydän alkuperäisen inspiraation lähteen bittiavaruudesta. (Huh. Järkytyin, kun tajusin, kuinka kauan noikin langat on odottaneet tuolla kaapissa, raukat.)

Täällä virtuaalimaailmassa on vähän hiljaista. Olen viimeiset viisi viikkoa töissä yrittänyt hoitaa omat hommat ja esimieheni esimiestehtävät ja juoksevat kiireelliset työasiat ko. henkilön potiessa jotakin kamalaa pitkäaikaistä köhinää. Luen kyllä blogejanne, mutta eipä ole ollut kamalan suurta tarvetta hakea enää virtuaalisisältöä elämään tämän hässäkän lisäksi. Toisaalta on ollut palkitsevaa saada hurjan paljon aikaan tällaisessa ajanjaksossa.

Katolla paukkuu. Kattorempan pitäisi valmistua tänään.

9.2.2012

Taitoarvonta!

TAITO-ARVONTA

Bloggaajille ja facebookkaajille arvonta!


Nyt ei luvata tilpehöörejä, eikä Ruattin risteilyitä vaan aitoa asiaa.

Taito-lehti järjestää bloggaajille ja facebookkaajille arvonnan, josta voi voittaa vain järkeviä asioita:
- lahjakortit Ilun Handuun (100 euroa) http://www.handu.fi/shop/
- Titityyhyn (50 euroa) http://www.titityy.fi/
- Villavyyhtiin (50 euroa) http://villavyyhti.fi/
- sekä kaksi Taito-lehden vuosikertaa.

NÄIN OSALLISTUT ARVONTAAN: 
jaa tämän tapahtumailmoitus blogissasi tai Facebook-sivuillasi ja ilmoita siitä sitten sähköpostilla osoitteeseen: toimitus(at)taito.fi.
Yhdestä julkaisusta saat yhden arpalipun ja jos joku mainitsee tilauksen tehdessään lukeneensa tästä kampanjasta blogistasi, saat peräti 10 arpalipuketta! Arvonta on voimassa 2.3.2012 asti.

Samaan syssyyn huipputarjous Sinulle: 
tutustumisjakso (6kk/3kpl) supersome-hintaan 20 euroa! (Norm. 27 €)
http://www.taito.fi/some

Suomalaisen käsityötaidon puolestapuhuja, 105-vuotias klassikko elää tätä päivää jalat tukevasti juurissa ja tukka tuulessa tuivertaen. Kuusi kertaa vuodessa asiaa käsityön ilmiöistä, tekijöistä ja tekniikoista. Tule mukaan värikkäiden tekijöiden matkaan!
http://www.taito.fi/

Uimareita


Härkälinnulla on helppoa. kukaan ei kerro sille, miten jalkojen pitää työskennellä vedessä ja missä kulmassa pään pitää olla ja kuinka pitää pitää hartiat rentona jne. Silti se tyynesti uiskentelee eteenpäin ilman mitään ongelmaa. Luonnonlahjakkuus.

Menin aikuisten uintitekniikkakurssille. Ensimmäisen kerran jälkeen olin intoa täynnä. Kivaa oli ja olin varma, että opitaan paljon kurssin aikana. Tänään olin toista kertaa, flunssan jälkeen vähän puolikuntoisena. Eikä kukaan muu ilmestynyt. Eli sain tosi tehokasta yksityisopetusta, mutta koska olin ainoa, ei syntynyt niitä pikkuisia lepotuokioita kun odottelee omaa lähtövuoroaan tai muita saapuvaksi takaisin altaan opetuspäähän. Eli kunto oli kovilla. :( Hengittäminen tekee tiukkaa. Yllättäen huomaan, että se ainakin ensi alkuun on ongelmistani suurin, koska siitä seuraa niin paljon kaikkea muuta, mitä sitten vedessä teen sitä kompensoidakseni. Ei silti luovuteta. Sisulla on nyt vaan mentävä eteenpäin. Olen kurssilla oppiakseni paremmin uimaan, että sen kautta saisin kohotetuksi kuntoani, joten jossain kohtaa tämän on ihan pakko muuttua helpommaksi. Ihan varmasti. Muuttuuhan se... oikeesti....?
(Eka kerralla vetäisin kerran tosi lahjakkaasti vettä henkeen, sitä ei sentään tapahtunut tänään.)

;)


Apua, siis entinen liikunnanvihaaja käy jo kerran viikossa joogassa ja toisen kerran uimassa. Pitäisikö huolestua?

4.2.2012

Tukholmanvisiitti




Olin muutaman päivän poissa kotoa; työmatkalla Tukholman suunnassa. Laivalla edestakaisin ja yksi yö perillä. Laivallakin työohjelmaa. Antoisa matka, mutta olipa taas ihana palata kotiin ja päästä ensi yönä omaan sänkyyn nukkumaan. Tukholmassa oli n. 10 astetta pakkasta, kevyttä pakkaslunta sateli ehkä 5 cm. Medborgarplatsenilla Harlekiini näytti pitkää nenää lumelle ja pakkaselle. :)

Poissa ollessani:
  • suomalaiset eivät taaskaan uskoneet, ettei kannata ajaa 120 km/h, jos näkyvyys on kahdeksan metriä. :( Opitaanko koskaan. 
  • ihmiset on päivittäneet blogejaan niin innokkaasti, että ei meinaa ehtiä lukea kaikkia.
  • autopaikkani on täytetty puutavaralla. Pitäisikö tästä vetää jotain johtopäätöksiä? Autopaikka kolattiin nyt nurmikolle, mutta siihen ilmestyy seuraavaksi roskalava. Apua, en kohta pääse enää kotiin! ;)
Pakkasta olisi nyt riittävästi pakastimen sulattamiseen, mutta terassin yllä roikkuu niin uhkaavan näköiset jääpuikot, etten taida uskaltaa.