Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

19.1.2013

Tilauksessa tilkkuja


Keijun muuttaessa pois kotoa, lupasin tehdä tilkuista sängynpeiton uuteen kotiinsa. edellinen kun on liian pieni nykyiseen sänkyynsä. Sain värimallit sähköpostissa eilen. Viikko sitten löysin kirjakaupan jämälaarista Susan Briscoen kirjan Japanilaiset tilkkutyöt. Jotenkin nämä kolahti yksiin (ainakin osittain) saamieni väritoiveiden kanssa. Täytyy lähteä metsästämään kankaita ja katsoa mitä syntyy. (Ehkä vähän kysellä myös tilaajan toiveita mallin suhteen.) Heleämpääkin värimaailmaa on kirjassa, mutta niistä en saanut valokuvia oikein onnistumaan. Itseäni viehättää tällä hetkellä eniten tummapohjaisten töiden graafisuus.

Kirjassa on ohjeita ja malleja tilkkubokkeihin, etupistoin kirjottuihin tilkkuihin ja aplikoituihin kuvioihin. Lisäksi selkeät tekniikkaohjeet, joita aina välillä kaipaan, kaikista valmiista töistä kun ei päältäpäin näe, missä järjestyksessa palaset kannattaa ommella yhteen.Aamulla oli lämpömittarissa -27 astetta ja ulkona huikaisevan kaunis auringonpaiste. Lumen kimallus ei oikein tartu valokuviin, mutta lyhdyn jääkukkaset sentään näkyy.

3 kommenttia:

Kiki,purkaja kirjoitti...

Japanilaiset tilkkutyöt ovat ihania. Suloinen tupsumyssy lähdyllä päässä.

Pystyraita hoikentaa! kirjoitti...

Huh!
Upeita tilkutteluja, ja tiedän, että sinulta tuo onnistuu jos keneltä.

Minulle riittää kuvien katselu.

Lycka till vaan!

morso kirjoitti...

Kiki, lumi saa aikaan hauskoja juttuja. Marge Simpson-peruukki tosin suli jo pois toisen lyhdyn päältä, mutta tää myssykin kelpaa. :)

Pystyraita; Kyllä toi meikäläiseltäkin vaatii aikamoista skarppaamista, joulun alla taas oikasin ja sain vinon tyynynpäällisen aikaan. Tällä kertaa ei voi yhtään oikoa, sillä peiton mitoissa pienet virheet helposti moninkertaistuu. Mutta mullahan ei ole mitenkään järkeä päässä näissä jutuissa, suoraan tuleen vaan. ;D