Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

21.2.2013

Ompelukoneesta
Eilen sain päivällä vihdoin aikaan parin Keijulle joululahjaksi tekemälleni tyynylle. Tällä kertaa suikaleita riviin, osa suikaleista kasaan paloista. Samat värit kuin joululahjassa. Taustapuolellakin samaa tummanruskeaa kangasta, takana vetoketju. Tikattu tummantuskealla joka toista saumaa pitkin, ei sen kummempia.

Väsäsin koeblokin tilkkupeittoa varten. Jo paloja leikatessa tajusin, että näillä spekseillä ei voi mennä, 2,5 cm levyisiä suikaleita ja 2,5 cm x 2,5 cm neliöitä... (yhteensä 33 palaa). Siis niin älytöntä. Ommellessa tuntui vielä hölmömmältä, saumavaraa yhtä paljon kuin valmista pintaa... joka välissä juoksu yläkertaan silittämään saumanvaroja... Sitten viimeiset leveät kaitaleet ympärille kiinni, viimeinen silitys... Ja kabung. Rakastan tätä lappua yli kaiken. Laitan tän seinälle! ;) (Malli on siis japanilainen onnen kuvio)

Nyt vaan pelottaa, että jos pitää tehdä 90 tämän kokoista lappua ja rupean tähän tyyliin sitä pipertämään, niin olen eläkkeellä ennenkuin lapsi saa peittonsa. Aah ja ooh tätä tuskaa. Eli täytyisi onnistua valitsemaan blokkimalleja, joilla saan aikaan tavoittelemani hengen, mutta vähän isommista sirpaleista kuin tämä koelappunen. Voi tuskaa.

Insinööri ihmetteli, miksen liimaa isolle kankaalle muutamaa suikaletta ja sitten ompele niitä päältä reunoja pitkin siihen isoon palaan kiinni. - Höh, Insinööri ja tilkkutyöt.

- Ompelukone muuten pelittää kohtuullisen hyvin huollon jälkeen, eli jatkamme yhteiseloamme tästä eteenpäinkin. 


2 kommenttia:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Ihanat värit sun tyynyssä! Upea. Ja minulta ei onnistuisi tuo blokki, liikaa pieniä paloja aivan selvästi. Onnittelut sitkeydestäsi!

morso kirjoitti...

Kiitos.

Blokki on sikäli helppo, että on vain suorakaiteen mukaisia paloja, mutta ei noita kovin montaa hermot kestä näpertää. ;)