Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

10.3.2013

9999Yllätin eilen itseni kaupassa haluamalla hempeän värisiä kukkia. Mies heilutteli joulunpunaisia tulppaneja, jotka yleensä ovat suosikkejani, mutta minä halusin tällä kertaa nämä vaaleat. Sopivat tähän kevään odotukseen.

Otsikossa näkyy päivän luku. On siis luvatun arvonnan aika. Mukaan pääset kommentoimalla tähän viestiin. Kerro vaikka, pidätkö virkkamisesta ja lisäksi vielä miksi pidät tai et. Aikaa osallistua on palmusunnuntain illansuuhun asti, eli 24.3. klo 18 mennessä kommentoineet pääsevät mukaan.

Tämän arvonnan palkinto on toistaiseksi yllätys. Ainakin se sisältää jotain itse tehtyä ja mahdollisesti lisäksi jotain virkkaamiseen liittyvää. 

Itse pidän virkkamisesta periaatteessa, mutta kädet kipeytyvät siinä puuhassa helpommin kuin neuloessa, ainakin jos vääntää ryhdikästä pitsiä pienellä koukulla tai peittoja kalalangasta. Pehmeistä langoista en toistaiseksi ole kovin paljoa intoutunut virkkaamaan. Voi olla, että sekin päivä vielä koittaa. Tosin telkkarin ääressä aivoton sukankudin on parempi, kun sitä ei koko ajan tarvitse tuijotella.

Päivälenkillä oli hauska kuunnella tiaisten vaihtelevia murteita. Kaupunkilaisen ti-tyy-äänen rinnalla kuului selvästi maalaisserkun perinteinen ti-ti-tyy ja ihan varmasti kolmas huuteli tyy-ti-ti. :) Kevättä on ilmassa. (Ja tilkkuja...)

- Ihan meni itseltäni ohi blogin kolmevuotissyntymäpäivä tammikuun alussa. Onneksi siitä unohduksesta ei kukaan loukkaannu. ;)

3 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Ysirivi on hyvä saavutus! :)

Tykkään virkkaamisesta hiukan vähemmän kuin neulomisesta. Syy lienee siinä, että neuloa voi telkan edessä neuletta katsomatta, mutta virkkaamisessa se ei onnistu.

Jostain kumman syystä kevättä kohti virkkaaminen alkaa tuntua aina houkuttelevemmalta... niin myös tänä keväänä :)

Anne kirjoitti...

Olen joskus virkkaillut pitsejä pyyhkeen reunaan. Bongasin jostain blogista ohjeen virkattuun narsissiin. Äkkiä kauppaan ostamaan puuvillaista lankaa. Innoissani aloitin, mutta kahteen terälehteen virkkaukseni pysähtyi. Jälki ei ollut mieluinen;) Ehkä siirryn isoäidin neliöihin.
Arvonnassa mukana tottakai. Ihanat puuhelmet!!!

Rva Pioni kirjoitti...

Onnea pyöreästä lukemasta!
Virkkuut,joita minulla nyt on kesken ovat sitä laatua, että niitä on helppo kuljettaa mukana ja pitää vireillä pussukoissa siellä täällä. Helppoja töitä kaikki. Vanhin niistä on puuvillainen 6kulmiopeitto, joka on ollut tekeillä... kauan, siis vuosia. Toiseksi vanhin on pikkutyttöni ponchon laajennus, mitä nyt punavihreistä isoäidin neliöistä voisikaan laajentua, jotakin villaista jonakin päivänä.
Ainoa mitä nyt valmistuu virkkuukoukulla, on noita koukuttuja (ei virkattuja) nauhoja tilkkupussukoihin.
Nyt innostaa erityisesti kierrätyspuuvillalankojen Kool Aid värjäys ja niistä värjätyistä langoista tehdyt nauhat, siis monenkirjavat jäätelönväriset. Noita nauhantekeleitäkin on monta meneillään yhtäaikaa. Niitä koukutaan mielialan ja värin mukaan kutakin vuorollaan.

Tulen mukaan helmiarvontaan (sinivalkoinen virkkuukirja minulla on itselläni).