Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

6.8.2013

Välivaiheita

Tänään oli hauska päivä. Kävin töiden jälkeen Töölön Tilkkupajassa tutustumassa ihanaan Soileen ja viemässä tilkkupinnan tikattavaksi. Oli yllättävän haastavaa valita lankaa ja tikkausmallia, mutta sain silti päätökset tehdyksi. Nyt odotetaan jännityksellä lopputulosta. Yläkuvassa pikkuotos tilkkupinnasta, kuvattuna ilta-auringossa pihanurmella. Isompaa kuvaa luvassa, kun kokonaisuus on valmis ja kantattu.

Illemmalla kotona kuorin muotit neljän tuikkupidikkeen ympäriltä ja rapsuttelin laatoista koristeina olleita kasvien lehtiä. Tuikkuihin jäi tällä kertaa vähän kuplia, mutta lyhtykynttilät olivat loistavia valuapuja, lähtivät irti hellästi kiertämällä. Toisin kuin muovikuoriset tuikut, joita oli vaikea kaivaa ulos. Kunhan kuivuvat vielä vähän aikaa, möhkäleet saavat vielä maalia vielä pintaansa ja pääsevät uudelleen kuvaukseen.

5 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Voi mitä hienoa sinulla on valmistumassa:) Japanilainen kuvio on upea!

Rva Pioni kirjoitti...

Siiskö joku paikka jossa voi tikkauttaa isoja töitä?

morso kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
morso kirjoitti...

Irma, kiitos. Vähän ehkä hassu tämä on toisaalta, mutta toisaalta tykkään.
Rva Pioni. Kyllä! :) Soilelta saa ostaa vanut ja viet valmiiksi ommellun, hyvin silitetyn tilkkupinnan ja taustakankaan sinne, niin saat valmiiksi tikatun jutun takaisin. Tikkausmalleja on joka lähtöön ja tarvittaessa Soile jopa ompelee kantit työn ympärille. Minä kyllä aion kantata omani itse. Työ tehdään ihan siihen tarkoitukseen suunnitellulla koneella, jotain ihan muuta kuin käsin tai perus ompelukoneella ähertäminen. :)

Anne kirjoitti...

Upea peitto! Kiva nähdä minkälaisen tikkauksen valitsitte:)
Mukavaa syksyn alkua Sinulle:)