Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

6.1.2015

Pipo
Oli tarve pipolle. Paksummat talvipäähineeni ovat nöyhtääntyneet ja venyneet hurjiin mittoihin. En ole koskaan onnistunut tekemään oikein päähän sopivaa päähinettä (kun koskaan en mitään malta tehdä ohjeesta, kun ei sellaisia ehdi etisimään, arviokaupalla silmukoita puikoille ja ...)

Nyt paras piponi on liian ohuesta langasta, sen värkkäsin viime keväänä, kun tarvittiin vielä päähän jotain, mutta paksut pipot oli liikaa. Tuuleen ja pakkaseen tarvitaan nyt lämpöä. Marketissa oli 100% Suomivillaa tarjouksessa. Kaksi kerää kassiin ja kaksinkertaisena puikoille. 64 silmukkaa, puikot 3,5 ja menoksi. Neljä palmikkoa, helmineuletta, reunustettua joustinneuletta reunaan. Sitä mukaa keksittiin, kun työ eteni. Kavennukset piti purkaa kertaalleen, kun ajatushärö iski, ja sain aikaan sellaisen epämääräisen tötterön. Toinen yritys johti parempaan lopputulokseen.

Tämän illan kokemuksella jäin miettimään, että olisiko pitänyt olla pari kerrosta enemmän. Sen verran kuitekin oli napakkaa väännettävää, että kokeilen nyt pari päivää, toimiiko tämä, ja jos ei, niin sitten väännän toisen. Saattaahan tuo hieman käytössä venyä. Olkapää ei tästä kokemuksesta räjähtänyt, joten ehkä varovaisesti voisi ruveta enemmänkin tekemään käsitöitä. :D Toisen bloggaajan piposta rupesi itämään ajatus kaulurista tai kaulahuivista...

Töihin pitää taivaltaa huomenna. Lomalla on ollut lokoisaa, mutta leipä ei laskeudu pöytään itsestään.

(Kuva on surkea, kännykällä itse räpsäisty.)

Ei kommentteja: