Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

14.3.2015

EteneeKaikki 24 blokkia silitettyinä pinossa odottamassa välikappaleita. Nekin on jo leikattu, neljän blokin rivit vihreine välipaloineen on yhdistetty ja nyt niitä rupean kohta liittämään isoksi pinnaksi.

Koska olen laiska ja kartan kaikkia mahdollisia ylimääräisiä työvaiheita, yritän olla huolellinen. Leikkaan tilkut tarkasti, yritän ommellessa olla supertarkka, ja silitän välivaiheet ilman höyryä ja kokonaiset blokit höyryllä. Tällä yritän välttää valmiiden blokkien reunojen tasaamistarpeen, kun sitten ei mene enää saumat tasan. Silti aina jossakin on joku vajaan millin heitto, lievästi vino neliö tai ommel menee vähän kaarelle. Nämä mutkat ja kuprulle jäävät neliöt osuu ikävästi omaan silmään. Toivon, että tikkaus ja vanu pelastaa tämän asian. Koska oma pikkuinen ompelukoneeni ei taivu mihinkään tikkaukseen, aion tämänkin tuotoksen viedä Soilelle Töölöön tikattavaksi. Vähän on jo mallistakin ajatusta, toivottavasti se toimii tässä pinnassa.

- Laiskuuttani koitan muuten ommella kaikki saumat ketjussa niin, että en joudu kovin paljon langanpäitä lyhtentelemään. Eli vetelen mahdollisimman paljon paloja ketjussa, ja riittää että katkaisen langat palojen välissä, ei tarvitse lyhennellä langanpäitä. Kun oikein ovelasti ompelee, ei kaikkia paloja tarvitse edes irrottaa toisistaan. Kun ompelee sopivasti oikeassa järjestyksessä, niin silittää vaan saumanvarat ja ompelee toisensuuntaiset saumat paloja irroittamatta. (Kuulostaa sekavalta, ja voi olla, että jossain kurssilla tämä opetettaisiinkin, mutta keksinpä itse.) ;)

Tästä piti muuten tulla pääosin keltainen, mutta yllättävän paljon onkin tuota oranssia. Eipä haittaa, kesäväri sekin.

3 kommenttia:

Irma kirjoitti...

No kyllä nuo siistiltä näyttävät:) "laiskuudestasi " huolimatta:)

morso kirjoitti...

Kiitos, joo ne kuprut varmaan näkyy vain oman silmään, ja kun valmiin pinnan vetelee höyryraudalla, niin sekin auttaa paljon. Toi "laiskuus" lähimmä tarkoittaa sitä, että jos jonkun työvaiheen voi välttää nysväämällä tarkasti alussa, niin mieluusti teen sen. Valmiin blokin tasoittelun kanssa joutuu mielestäni aina tekemään kompromissejä, joten välttelen sitä vimeiseen asit. :)

Anne kirjoitti...

Ihanan lämpimän värisiä blokkeja. Kiva nähdä lopputulos;)