Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

23.5.2010

KukkiiViime viikon lämpöaalto on räjäyttänyt puut kukkimaan. Kirsikka ja tuomi pudottelevatkin jo terälehtiään kuin lumisadetta. Pihassa on menossa valkoinen kausi; hedelmäpuut, tuomet, tuomipihlaja, norjanangervo ja kielot kukoistavat. Norjanangervon kukinta tosin on aika hillittyä keväällä tekemäni ronskin leikkauksen vuoksi, eiköhän ensi kevät näytä sitten jo paremmalta senkin osalta. Valkovuokot ovat jo ohi elettyä elämää. Pikkusydämet muodostavat punertavan poikkeuksen, ja jättilaukatkin alkavat availla nuppujaan. Värikkäät tulpaanit ja narsissit ovat jo kukkineet. Pioneissa on isot nuput, samoin unikoissa.

Halonhakkuu on käynnissä. Parista pöllistä syntyy niin paljon halkoja, että pitää ruveta kehittelemään niille uusia säilytyspaikkoja. Saunaillat on nyt turvattu pitkälle ensi talveen.

3 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Elämä se on kuin silkkiä vaan..., kun kaikki on niin hurmaavan kaunista eikä viileä ole edes kylmää. Nyt satelee sopivasti vettä ettei tarvitse edes kastella. Oisko sen saunan aika, kun pakastinkin suli vahingossa, ja siellä oli vielä yksi vihta?

Maija kirjoitti...

Kauniisti kukkii.

morso kirjoitti...

Kukkii, toivottavasti vielä jkin aikaa. nyt sataa ja pörriäiset ei pääse lentämään. Kuvista puuttuu yksi olennainen asia: tuoksu. Se on ihan omansa, ja nyt just tuoksuu niin vihreältä kuin vain voi.