Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

7.7.2010

Päivän luntokuva
Menin aamulla terassille haistelemaan säätä. Ihmettelin miksi joku pikkulintu heiluttelee punaista palloa koivun juurella. No se punainen pallo oli sen oma pää. ;) Eli tikka oli tullut kylään. Kaiveltiin lintukirjaa ja googlea. Paras arvaus lienee nuori käpytikka. Pelottomasti se siellä nokki jotain saalista. Sateen vuoksi en ole vielä päässyt tarkistamaan, mitä siellä kaiveli. Toukkia tietty, mutta onko kovun juuri laho.

Luontoelämää on seurattu muutenkin. Pikkulintuja pyrähtelee erilaisia. Oravat kipittelee pitkin aidanharjaa. Räksät ravaa syömässä kirsikoita. (Juu luitte oikein. Ei niille mitään mahda, heti kun joku punertaa, siellä ollaan apajilla. Puu on lisäksi niin korkea, ettei niitä ihminen pääse poimimaankaan.)

Eilinen ukkonen särki päätä. Hiostava keli jatkuu näköjään tänäänkin, vaikka lämpötila on vähän laskenut.

3 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Liikuttava pieni punainen pallo! Meillä vasta nyt tekee sadetta. Eilisen vain hiosti. Kohta täyttyvät pionit vedestä ja kumartuvat entisestään.

Pystyraita hoikentaa! kirjoitti...

Hei,
hienoja kuveja otat! Luonnon helmoissa pienetkin asiat tulee lähelle, tuntumaan. Sen ilon voi ottaa irti nyt ja muulloinkin, kun vaan muistais!
Ihania lomapäiviä teidän poppoolle!

morso kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Juu luonto on tosi lähellä, toi on siis meidän kaupunkikotipihalta napattu. Tosin piti vielä vähän fotarilla rajata reunoja pois, kun objektiivilla e päässyt iahn tarpeeksi lähelle, enkä uskaltanut ruveta hiipailemaan kohdetta kohti. Tosin se keskti myöhemmin miehen likuskelun varaston nurkalla, että ehkä ei olisi säikähtänyt. ;)