Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

22.9.2011

Manchester 2Kadulla kulkiessa ei tajua, että Mancesterissa kulkee myös kanavaverkostoa. Kaupunkia halkova jokikin on hylätty omaan yksinäiseen kanjoniinsa. Kanavissa kulkee kapeita laivoja, osa ihan risteilykäytössä, osa asuntolaivoja. Useimpien kanavien reunaa pääsee kulkemaan jalan tai pyörällä. paikoitellen uudemmilla alueilla kanavat on otettu esiin antamaan alueelle luonnetta, tällöin reunaa kulkee leveä ja viihtyisä raitti. Paikoin reitti on kapea kivetty polku jota pääsee etenemään vain jalan. Iltamyöhällä en näille reiteille uskaltautuisi, mutta päivän valossa sopivassa porukassa oli mukava kulkea.

Katuja päällystetään englannissa paljon muillakin materiaaleilla kuin asfaltilla. Erilaiset kiveykset vaihtelevat ja risteyksissä on usein suojatien edessä nappulapintainen päällyste huonosti näkeviä varten.

Edit-täti kävi täälläkin otsikon kimpussa. ;)

2 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Edelleenkään ei hullumpia maisemia.
Työmatkalle en ottaisi niitä o:lla alkavia, v:llä alkavia ja t:llä lakavia harkitsisin. Yksin en ole vielä milloinkaan uskaltanut lähteä.

morso kirjoitti...

Täytyy tunnustaa, että 5 yötä on ehdoton maksimi mukavienkin työtovereiden kanssa. Ja suurin osa seurueesta oli samaa mieltä. :)