Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

20.10.2012

'Tis the last rose of summer...Pihalla kaikki kasvit eivät vielä usko syksyn saapuneen. Sääkukka yrittää yhä kukkia korissa, samoin ruusu kukkapenkissä. Angervon lehdet ovat sentään punertuneet ja köynnöshortensia kellastunnut.

Päivä oli yllättävän sateeton (joskin harmaa), joten suurin osa päivästä sujui syystöissä. Aamupäivällä kärräilin haravoituja lehtiä, sitten kuskailtiin kukkaruukkuja, kesäkalusteet ja grilli talvisäilöön. Että ne saatiin mahtumaan varastoon, piti sieltä raahata sisälle perityt sängynpäädyt ja vanhat puiset alkon laatikot (pojan käyttöön).

Päivä ei täällä rannikon läheisyydessä ollut aurinkoinen, sade onneksi alkoi vasta neljän jälkeen, joten pahasti ei kastuttu -  mitä nyt saatiin saappaat perusteellisesti savisiksi, kun jatkuva sade on pehmittänyt koko pihan velliksi. Haravointia vielä riittää, mutta sitä voi sitten jatkaa iltahämärissä ensi viikolla, jos huomenna sataa.

Sade lotisee taas ulkona. Saunan jälkeen pantiin pönttöuuniin tulet ja lötkötellään ihan rauhassa. Ehkä kohta taas tartun huivityömaahan.

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Nyt on olut parina päivänä ihanan aurinkoista. Korkeapainetta, joten taitaa pakkanen pian viedä viime kukat?

morso kirjoitti...

Päivi, Selvästi koleampi sävy on ilmassa. Tosin joku vuosi tuo samainen ruusu kukki vielä joulukuussakin, vaikka oli ollut pieniä pakkasiakin välillä. Ilmeisesti seinusta on aika suojaisa. Saisi kyllä kirkastua ihan kunnolla tuo sää, vaikka sitten tulisi pakkastakin.