Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

1.9.2013

Onni linnunradallaOnni Linnunradalla on valmis ja luovutettu. Siitä tuli loppujen lopuksi kihlalahja. Nimi on synteesi monista ajatuksista joita peittoon kätkeytyy. Japanilaisia onnen merkkejä on kaksikin. Ensimmäisessä kuvassa on pelkkä tilkkupinta. Se näkyy siinä parhaiten, kun valmista peittoa ei tällä hetkellä pysty levittämään mihinkään niin, että siitä saisi hyvän kokonaiskuvan. Mies joutui valmiin peiton telineeksi ja hermostui, kun nappailin useampia kuvia, niinpä muutama yksityiskohta jäi sitten kuitenkin kuvaamatta.

Reunakaitaleen toisen reunan ompelin käsin. Kaitale on nurjalla leveämpi kuin oikealla puolella. Päällipuolen kanssa saman levyinen olisi ollut mielestäni liian kapea, jos peittoa haluaa pitää yksivärinen puoli päällepäin. Kataleeseen melkein riitti toinen tilkkupinnan keltaisista kankaista. Kulmiin oli pakko ottaa pienet apupalat toisesta. Reunuksen käsin kiinnittäminen oli lämmintä puuhaa - parisängyn peitto sylissä ei pääse vilu yllättämään.

Olen tosi tyytyväinen kokonaisuuteen, vaikka muutama juttu tuolla itseäni häiritseekin - ja supertyytyväinen tikkaukseen. Nyt kun sen näki kunnolla valmiissa peitossa, niin mikään muu malli ei kyllä olisi tuohon sopinut. Vanu on puuvillaa, toivon sen kestävän käytössä. Kannatti viedä Soilelle tikattavaksi. Hämmentävää oli, että tikkauskin nousi paremmin esiin kun sain kanttauksen valmiiksi.

Toisaalta harmittaa, että tähän projektiin tuli välillä pitkiä seisokkeja, kun tuntui olevan joku ongelma tekemisessä, joka aina sitten kuitenkin osoittautui olemattomaksi, eli  esim. blokkien liian lyhyt sivunpituus toiseen suuntaan ratkesi höyrysilitysraudalla silittämällä. Toisaalta olen iloinen, että se oli juuri tänään valmis, kun olimme juhlistamassa kuun alkupuolella tapahtunutta kihlautumista.

Olkoon peiton myötä onni myös nuorenparin osana.

9 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Voit olla todellakin supertyytyväinen , työ on HIENO! Värit kulkevat kauniisti ja merkit joukossa ovat kiva oivallus. Onnittelen onnistumisesta:)

paivis kirjoitti...

Hieno peitto. Kuvioblokit tekivät siitä mielenkiintoisen.

MariL kirjoitti...

Kertakaikkisen upea peitto!

Rva Pioni kirjoitti...

Hieno kokonaisuus. Minustakin nuo värit läikehtivät ja siirtyilevät upeasti. Onnea sinä ja onnea nuoripari!

morso kirjoitti...

Kiitos kaikille. Värithän olivat neidon valitsemat, mutta mallista hän anoti minulle vapaat kädet. Olin ensin tekemässä jotain ihan muuta, mutta tajusin pian joutuvani suunnattomiin vaikeuksiin asian suhteen, jotan palasin suunnittelupuuhiin ja tällainen siitä tuli.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kaunis tilkkupeitto! Kauniit värit, hieno ja hienostunut kuvio ja upea tikkaus! Keltainen kanttaus kruunaa työn.

Pystyraita hoikentaa! kirjoitti...

Onnea tekijälle, antajalle ja onnea saajille. Onni olkoon osananne elämänne retkellä.

Peitto on ihastuttava. On teillä taito hyppysissä, kauneus silmässä ja nyt vielä kaunis peittokin!

morso kirjoitti...

'Pystis', olet jostain syystä bloggerin mielestä epäilyttävä tyyppi, sun kommentit menee hyväksyttävien jonoon. :O Että jos ne ei täällä heti näy, niin älä hätäänny, mää julkaisen ne heti kun kerkiän paikalle. :)

Anne kirjoitti...

Peitto on kaunis! Arvokas, ikuinen muisto lahjan saajalle!