Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

26.4.2015

Vaihtelevassa säässä
On saatu tuulta, aurinkoa sadetta. Torstain myrskytuuli pudotti narsissipurkin terassin kaiteelta. Mies nosti takaisin kaiteelle sen, mitä löytyi, eli narsissit ja multapaakun. Purkista ei olla nähty vilaustakaan. :) (Sen sijaan myrsky ei onnistunut irroittamaan korkealla tammessa liehuvaa muovipussia, joka sinne on ainakin vuosi sitten jossain myrskyssä ilmestynyt.)

Aurinkoisena lauantaipäivänä ehdin tehdä hiukan tarkkailukierrosta pihalla. Lumikellot ja krookukset ovat nyt ohi. Kevättähdet, siperian sinililjat ja posliinihyasintit kukkii parhaimmillaan. Yksi tulppaanikin oli ehtinyt mukaan ja yksi mätäs mininarsisseja, isommat narsissit on nupulla. Viime syksynä istuttamani kirjopikarililjat taitavat myös olla nousemassa.

Yrttipenkissä talvesta ovat selviytyneet tutut luotettavat, eli ruohosipuli, oregano, sitruunamelissa ja rakuuna. Muutaman talven sinnitellyt salvia on nyt heittänyt henkensä. Timjamin ja rosmariinin en edes kuvitellut selviävän. Näiden lisäksi penkkiin on jostain putkahtanut mätäs kevättähtiä. Mistäköhän ne sinne on juosseet? Itse en ole sipuleita siirrellyt.

Rautakaupassa käytiin eilen ostamassa elvytysaineita nurmikkoon. Ne olisi kannattanut jaksaa heitellä sinne saman tien, kun yöllä alkoi sade, joka olisi aineet mukavasti sinne liuottanut tehoamaan. No en jaksanut, joten joku toinen päivä sitten.

***

Tikkupeiton taustakangas on kuteistettu. Se toiseen reunaan tarvitsee lisätä lisäkaitale tikkausta varten ja sitten olisi edessä koko tapauksen kiikutus Soilelle Töölöön. Mielessäni oli jo varhain ajatus tikkausmallista, mutta nyt en ole enää ollenkaan varma... Katsotaan, mihin päädytään.

Ei kommentteja: