Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

18.10.2015

Viikonlopun tunnelmia




Taas on yksi viikonloppu ohi. Puuhattiin sitä sun tätä; tietysti normi kauppareissu, pieni valokuvausretki lähiympäristöön, kukkapenkkien siistimistä talvikuntoon, pudonneiden lehtien keräilyä, uuden laulun opettelua entisen kuoron tulevaan vuosijuhlaan. Mies rakensi kellarin varastoon hyllyjä ja olohuoneessa haisee märkä villa.

Sain ne reunapitsit ommelluksi kiinni keskiosaan tässä pari päivää sitten, ja tänään kastelin ja pingotin tekeleen kuivumaan. Teräviä kuvia siitä ei näköjään saa itkemälläkään. ;) Muutamassa paikassa mokasin, mutta en jaksa purkaa, tämä saa kelvata. Seuraavaa tehdessä osaan olla viisaampi. Joku viisaampi olisi tietysti valinnut ensimmäiseksi ohueksi pitsihuiviksi vähän pienemmän ja helpomman mallin ohjekirjasta. Meikä ottaa samantien suurimman ja komeimman. No, joitakin vaikeimpia kiemuroita tässä ei onneksi ole. Puolessa välissä ollessani näin ohjeen, miten nypyt kannattaa jatkossa tehdä (virkkuukoukun avulla). Seitinohut se on, toivottavasti ei takertuile heti kättelyssä. ;) Parempi pyhähuivi siis.

Lanka italialaista, 70 % merinoa 30% silkkiä. puikot oli 2,5, (vähän ohuemmat olisi sittenkin kannattanut olla). Pingotettuna n. 135 cm kanttinsa. Paino on hämärän peitossa, en punninnut ennen kastelua. Koska en purkanut sitä ihan pieleen mennyttä reunapitsiä, niin langan menekistäkään ei ihan voi päätellä. Veikkaan että pikkuisen yli 100 grammaa. Malli Kruununprinssi Nancy Bushin kirjasta Pitsihuivit neuloen - kauneimmat virolaiset pitsimallit.

Toisessa kuvassa selfie lauantailta työmaa-aidan kanssa. (Naapuritontillamme on purkutyömaa käynnissä, kuvailen sen edistymistä aina silloin tällöin.)





1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Kaunis pitsihuivi! On siinä ollut väkertämistä.