Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

1.10.2010

Huivi


Malli: Saroyan
Lanka: Ilun handun 50% merino 50% alpakka, väri 'Pyörähdin pyörässä näin'
Puikot: 3,5 bambupyörö
Paino: tasan 100 g, pikkunöttö jäi lankaa jäljellekin
Pituus 147 cm

Rakastan tätä. Tosin, vaikka lanka on älyttömänihanan pehmeää, sekin melkein tuntui kutittelevan. Oikeasti tätä mallia ei missään nimessä pitäisi neuloa tämmöisestä raitalangasta, mutta väri onneksi pikkuisen lätäköityi, joten raidallisuus ei hukuta noita ihania lehtikuvioita. Tei huivin ohjeen mukaisella vihjeella yrittäen käyttää koko kerän, eli enin käytin n. 1/4 langasta levennyksiin, sittn tein suoraa niin kauan, että lankaa oli jäljellä saman verran kuin alkuosaan kulu ja kavaentelin sitten loppuun. Eli 8 mallikertaa viistoihin osiin, 9 suoralla, tuli sopivan levyinen ja pituinen.

Tämä on se, jonka kertaalleen purin, kun en tietenkään voinut katsoa ohjeen yhteysdessä olevaa kuvaa, mikä olisi helottanut ratkaisevassa kohdassa ohjeen tulkintaa. Kannatti kyllä purkaa, on tämä niin ihana. Seuraavan teen vähän rauhallisemmasta ja paksummasta langasta.

Kuvausassari oli ties missä, piti ottaa surusilmä avuksi poseeraamaan.


- ja omenoita

Illan kokeilukeittiöosuus. Jakelen yleensä ystäville joululahjaksi punasipulihilloketta ja hilloja omasta kellarista. Pelkkä yhtäsamaa omenahillo kypsyttää, sitä on jo kilokaupalla kellarissa. Niinpä tein kokeilun. Heitin kattilaan pari pientä sipulia silputtuna, omenat, murskattua chiliä, inkivääriä, kanelia ja kun omenat olivat kiehuneet mössöksi, niin hillosokeria. Ainakin näyttää hauskalta. Saa nähdä, miltä maistuu. ;)

3 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihanat värit huivissasi!

Rva Pioni kirjoitti...

Ihana huivi ja positiivinen vienti täällä sinulla. Myös nuo liekot edellisessä postauksessa, ah! Sellaisista minulla oli yhtenä vuonna ovikranssi (olikos se jokin sellainen tanttamaisuuteen liittyä juttu? No sellaista täällä.) Hyvää Mikkeliä mikkelinpäivänä!

morso kirjoitti...

MariJ. kiitos. Tykkään kovasti. ja vaikka on aika pehmeää lankaa (=ei tiukkakierteistä) oli se ihan mukavaa neulottavaa.

RvaPioni,
kranssai harkitsin joku vuosi noista liekoista, mutta en vielä ole saanut sitä toteutukseen asti. ;) Mikkeli oli hyvä, vaikka yleisö pieni.