Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

31.7.2011

Lärpäke liehuu tuulessa


Tässä nyt se surullisen kuuluisa tunika. Liehuu pyykkitelineessä pihalla, vielä vähän ryppyisenä, mutta tätä materiaalia ei varmasti saa sileänä pysymään. ;) Kaava oma, Joka tyypin kaavakirjasta ja ostotunikasta sävellettty, sama kuin vappumekossa, mutta pikkuisen enemmän väljyyttä rinnan kohdalla. Kangas eurokankaan sekoitepellavalaarista. Liian ohutta, mutta väri on hyvä. Menekki jotain metrin luokkaa, sopivasti meni kaikki, mutta taskuihin ei riittänyt. Ehkä onneksi. Nämä koltut kaipaisivat taskuja, mutta tämä kangas on niin ohut, että taskut varmaan venähtäisi rumasti. Soilelta sain vinkin Raijan Aitan pellavista, niistä varmaan voisi tehdä sellaisen taskullisen version.

Yksi isompi, hitusen paksumpi pellava on mekkoa varten jonossa. Sitä varten muistiin:
* muotolaskokset ja sivusauma kainalossa tarkistettava,
* helman viistotusta loivemmaksi, vähempikin riittää, varsinkin pidemmässä vaattessa,
* ne taskut,
* pienempi pääntie,
* silitä kaikki käänteet ennen ompelua! (Laiskuudesta sakotetaan, lerpottavat taas tässä vihreässä.)
* seuraavaan tunkikaan voisi kokeilla sivusaumoihin halkioita.

2 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Nonni, ei muuta kun päälle näillä säillä. Yhteen puistoreissuun lähdin jopa märässä mekossa, hyvin kuivu matkalla. Alan tottua ryppyisyyteen enkä aina edes silitä vaikka olisi mahdollista. Väri on kaunis.

morso kirjoitti...

Rva Pioni, näillä mennään. Koekäytin tänään konsertissa, ja hyvin toimii. Pikkurypyt ei haittaa, ja vähän isommat oikenee riittävästi, kun suihkupullolla vähän suihkauttelee ja sitten ravistaa tukevasti ja jättää henkariin roikkumaan. (Tämän ohjeen sain sen hyvästä pellavasta tehdyn ostotunikani kanssa ja toimii riittävästi näissä ohuissakin.) :)