Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

4.3.2012

Kevät ja -lapaset


Kevät tulee. Räystään reunalta tippuva vesi tekee terassille reikärivin lumeen.

Päivi teki viime vuoden puolella lapaset. Malli kolahti heti ja mieleen tuli myös kaapista langat, joilla sitä halusin kokeilla. Joutuivat jonotusvuoroon, kunnes villatakin epäonnen myötä piti saada jotain "lohtuneuletta" puikoille. Lapaset siis. Omiini tein varren suuhun muutaman kerroksen nurjaa joustimen sijaan. Eka yritykseni (jos  yhtä pipoa 80-luvulla ei lasketa) kirjoneuleen saralla.


Lapaset.
Lanka: Lana Gatto Perlata D'Australia
Puikot: 2mm bambu
Silmukoita 17 puikolla, peukalossa 24.

Oli yllättävän helpot neuloa. Langassa on tiukka kierre, mutta se joustaa kivasti neuloessa. Ei kutita. Luistaa hyvin puikolla, mutta bambupuikot pysyy silti menossa mukana. (Mulla yleensä puikot putoilee...) Peukaloon olisi saanut panna muutaman silmukan enemmän, peukalontyvi kaipaisi ehkä hiukan enemmän väljyyttä. (Päivin ohjeessa on 28 s peukalossa, olis pitänyt pysyä ohjeessa). Ainoa huono puoli on langan ohuus. Kovilla pakkasilla nämä ei riitä, mutta kevätkeleihin varmaan on passelit. Alunperin ajattelin, että näissä voisi pitää hanskoja alla, mutta se olisi vaatinut muutaman silmukan lisää, ja sen väljemmän peukalon. :) - Eikä ne kastelusta ihan niin paljon venähtäneetkään, kuin luulin.

Edit.: Lapaset painaa n. 52 grammaa. Kerässä on 50 g, eli eipä noihin paljoa tarvittu. 

7 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihanat lapaset!

Pystyraita hoikentaa! kirjoitti...

Oi miten kauniit!
Tykkään värivalinnastasi. Ihana langan nimi, jos oikein osaan kääntää, helmiäislampaanvillaa tai sensemmoista. Onkohan söpöt lampaat? Ainakin kauniin väriset.

Kiva kun jaksat blogata, mie en nyt.
Katsotaan, koska on sitku.

morso kirjoitti...

Kiitos teille molemmille. :) Hyvältä tuntuu koekäytössäkin.

Pystyraita. Polkkaat sitten taas kun siltä tuntuu. Jotkut asiat ei synny väkisin, vaikka toisia voi huoletta vähän patistaakin.

Päivi kirjoitti...

Onpa räyhäkkään väriset, nienot!

Päivi kirjoitti...

Siis Hienot!

Rva Pioni kirjoitti...

Päivän ilo on sonnustautua noihin!
Arki on ***,
otetaan ilo irti kiinni siitä mistä saadaan;)

morso kirjoitti...

Kiitos kaikille.
Päivi, väri on ruudulla jotenkin räyhäkäs, luonnossa vähän lempeämpi, pidettävä. Talvipäivinä on vähän haasteellista kuvata mun kameralla, menee helposti yli tai, muttei osu oikein kohdalleen edes photoshoppaamalla.

Rva Pioni, arki-ilolapaset, just sitä ne on. :)