Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

12.6.2015

"Let the sun shine"

Se on valmis nyt. Tänään pistelin viimeiset pistot reunakanttiin. Tykkään siitä edelleen. Eli torkkupeitto nimeltään Let the sun shine. Kokoa n. 140 x 202 cm. Puuvillaa alla ja päällä. Välissä babmbu-puuvilla-vanu (Muistaakseni. Noloa, näin lyhyt on ihmisen muisti.) Soile tikkasi Töölössä ihanat sudenkorennot ja ginkon lehdet. (Nimilapun kirjoin käsin, ja tuli niin susiruma, että sitä ei näytetä.) (Kuvassa on siis yksi ruuturaita tuola kaiteen takana.)

Tarkoitus oli tehdä torkkupeitto. Koska kankaiden valinnassa väri ajoi kaiken muun edelle, on tämä tarkoitukseensa ehkä hiukan liian jäykkä, mutta siitä viis. Käytetään sitten vaikka sängynpeittona.  Jos lomalla sataa, niin meidän aitassa ainakin paistaa aurinko.


Tykkään nurjastakin puolesta. Jos joskus haluan makkariin yksivärisen tikatun peiton, vien kyllä senkin Soilelle tehtäväksi. 

Jos Soilen Tillkupaja eli huikea tikkauskone ei olisi olemassa, en varmaan tekisi mitään isoja tilkkutöitä. Omistan pienen perus pfaff-ompelukoneen, jonka kitaan ei isot peitot mahdu. Eikä ole mitään tilaa, jossa mahtuisin ompelukoneen ääressä sitä peittoa pyörittelemään. Eli tikkamatta jäisi peitot, ja ilman tikkauksia nämä kyllä olisi niin vajaita.

***

Viikko lomaan. Sitä hiukan himmentää se, että kohdalle osuneen huonon tuurin vuoksi rintakehässä on onkalo, jota haavahoidetaan sairaanhoitajien toimesta parin päivän välein. Ottaa päähän, mutta toivon, että tämä tästä nyt paranisi. Eli lomalla ei uida, mutta varpaita pääsee liottamaan, jos vesi lämpenee.

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Peitostasi tuli kaunis! Samaa mieltä, että kaunis tikkaus on piste I:n päälle:)
Toivottavasti lämpenee, että pääsee liottelemaan varpaita!

morso kirjoitti...

Kiitos, Anne. Jos ei tarkene varpaita liotella, niin sitten voi käpertyä peiton alle lukemaan. :)