Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

1.8.2015

Ennalta suunnittelematon blogitauko


Tuli näköjään taas tauko tähän bloggaamiseen. En sitä etukäteen suunitellut, konekin keikkui lomalla mukana, mutta ei nyt vaan päivittäminen sujunut.

Lomalla puuhattiin niitä näitä. Ensin tyhjennettiin kellaria ja muuta huushollia putki- ja vessaremppaa varten. Sitten oltiin evakossa mökillä, pistäydyttiin välillä pari kertaa kotona yöpyen miehen sukulaisissa. Viimeisen lomaviikon puolivälissä päästiin takaisin kotiin. Ja siivoamaan. Avoinna olleet paikat sai pestä huolella, kun sitä hienoa pölyä oli joka paikassa. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja alan vähitellen tottua siihen, että pytyllä istuessa ei joka kerta tarvitse ärsyyntyä rumista ja huonoista materiaaleista tehdyistä paneeleista ja ärsyttävästä sinikukkaisesta tapetista. Rättipatterikaan ei ole enää möykkyisen sininen, vaan kiiltävä kuten pitääkin.

Mökillä värkkäsin kahvimaitokannun päälle ötökkäsuojan Afrikassa näkemälläni mallilla. Harmittaa, kun siellä näin noita yhdessä paikassa, enkä heti tajunnut ostaa nippua. En sitten niitä enää löytänyt, kun olisin halunnut. Nyt sitten joutuu värkkäämään itse. Onneksi tajusin ottaa siellä edes valokuvan malliksi. Mehukannua varten on harso niputettu kaksinkertaiseksi, mutta muuten se jäi alkutekijöihinsä. Mokoma nielee yllättävän paljon helmiä, kuvittelin noiden vihreiden ja keltaisten riittävän siihen isoon, mutta eihän niillä syntynyt kuin kolmasosa siihen reunaan. Piti sitten vaihtaa pienempään ja jatkossa ostaa lisää helmiä siihen mehukannuun. Ihan pienistä helmistä tuota ei kannata tehdä, ettei tuuli vie sitä samantien. Tietty raskaus tarvitaan, että pysyy hyvin paikoillaan.

Viime vuonna kesken jääneen pitsihuivin kaivoin taas työn alle. Keskuspaneeli alkaa olla valmis, joku vajaa kolmekymmentä kerrosta jäljellä, ja sitten pääsee värkkäämään reunapitsejä. Jee. (2 kpl, reilut 300 silmukkaa kumpaankin...)

Säät oli mitä oli. Toisaalta, upeita pilvikuvia on nyt kertynyt kameraan. Ja toisaalta tienreunojen kukkaloisto on ollut komeampaa kuin ikinä. Miehenkorkuisia ohdakkeitakin vaikka kuinka paljon.

Loma loppui viikko sitten, ensimmäinen työviikko on ollut palautusta arkeen, ei kaikin osin miellyttävää. Onneksi suurin osa porukoista on vielä lomilla, joten pikkuisen rauhallisempaa on ollut.


***

Saunaan ei pääse vieläkään. Haavahoito jatkuu yhä. Se on yksi syy bloggaamattomuuteen, kun epäilin että vain kitisisin siitä. Välillä otti niin raskaasti päähän sorbactien ja erilaisten haavalappujan kanssa pelaaminen. Varsinkin, kun alan olla allerginen kaikkien mahdollisten haavataitosten ja kirurginteippien liimoille. :(


***
Edit. Kävin lisäämässä sen helmityökuvan. Putosi pois, kun vahingossa liitin tekstin ensin väärään blogiin, ja siirtäessä se ei tullutkaan mukaan. 

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Varmasti mukavaa kun saitte remontin valmiiksi. Sitä remppapölyä tuppaa löytymään siivouksen jälkeenkin. Joka paikkaan se pesiytyy.
Ei ollenkaan huono idea saada keskeneräinen työ valmiiksi:)
Mukavaa sunnuntaita!

morso kirjoitti...

Juu, pölyä varmaan löytyy pitkään. Yleensähän viimeiset joulukuusenneulasetkin löytyy jostain juhannuksena. :) Mutta ihanaa, että tuli tällä tavalla teettämällä kohtuullisessa ajassa valmista. Keskeneräisen neuleen kanssa on omat epäilykseni, käsialani on niin epätasaista, mutta sitä on nyt väännetty sen verran pitkään etten halua purkaa. Kai sille jotain käyttöä joskus löytyy.