Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

19.3.2016

Se on siinä!
Projekti selätetty! Perjantai-illan huumana oli lankojen päättelyä ja käänteiden ompelua. Tänään vähän höyrytin silitysraudalla. Fiilis: tällä hetkellä ihan vaan, että tulihan tehtyä. Mutta oikeesti taidan tykätä. Kuviot vähän elää eri tavoin. Kun oli noita haasteita muutenkin, niin en jaksanut koko ajan vahtia, että langat pysyy etusormella samassa järjestyksessä. Toinen kantapää on hiukan löysempi kuin toinen, mutten sitä jaksanut kolmatta kertaa neuloa, eikä se ehkä käytössä näy. Kuvaan olisi tietysti voinut tarkistaa, että molemmat on varpaasta hyvin, vasta koneelta noi vinoilut aina huomaa. ;)

Järkevä ihminen olisi varmasti ottanut ensimmäiseksi kirjoneuleeksi mallin, jossa on toistuva kuvio ilman pitkiä lankajuoksuja nurjalla (pahimmillaan melkein koko puikon mittaisia). Ohje oli paikoitellen hiukan hämärästi kirjoitettu, mutta kun osaa sukan perusjuonen, niin kyllä se sieltä syntyi. Varren suun käänne olisi pitänyt poimia mukaan samalla, kun alkoi kirjoneuleen ensimmäinen kerros. Ihan mahdoton homma, mutta ei sitä ollut helppo niiden lankajuoksujen sekaan ommellakaan. Eli seuraavaan tekisin niin, että pääsisin poimimaan käänteen jo yksiväriselle osuudelle. Vähän jäi sellainen olo, että miltäköhän nää näyttäis, jos tekis kirjavalla langalla tumalle pohjalle, mutta taitaa jäädä kokeilematta (ne lankajuoksut ei houkuta).
Kukkaniitty-sukat Roosa nauha-kuvastosta vuodelta jotain (hei, pankaa vuosiluvut painotuotteisiin!)
Lanka: Roosa nauha lankaa (menekkiä en tutkinut)
Puikot: 1,5 mm metalliset HiyaHiyat
Koko n. 39, meikäläisen lyhyeenseen ja leveään kavioon sopiva.

Lanka tuppasi välillä meikäläisen touhuissa vähän halkeilemaan, mutta oli muuten ihan mukavaa neulottavaa. HiyaHyan puikkohin tykästyin. Pitkään olen vannonut puisten ja bambuisten puikkojen nimeen, mutta ohuina ne ei aina kestä, eikä näin ohuita olekaan. Tilasin Ilulta myös 2 mm versiot, koska niillä voi huoletta vetää pikkuisen tiukempaa pelkäämättä puikkojen katkeamista. - Tyyliin sopivan tunikan olin näihin tilaamassa netistä, mutta olivat onnettomat myyneet minun kokoni loppuun. Tarttee keksiä jotain muuta. Saisikohan aikaiseksi saumuroida? ;)3 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Onnea saavutuksesta!!:) Aivan ihanat niistä tuli. Minä luovutin jo alkumetreillä, varren jälkeen purin ja käytin langat pallosukkiin kaksinkertaisina. Huomattavasti helpompaa vaikka hyvä olisi välillä haastaa itsensä;)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

On kyllä hienot!

morso kirjoitti...

Kiitos kehuista. Tämä oli minulle taas opetus viimeistelystä; aika rupuiseltä näyttivät ennenkuin olin vähän höyryrautaa heiluttanut. :)