Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

10.4.2016

Remontti ja kevätMeillä pyörii remonttimiehiä saunassa ja pesuhuoneessa. Koska talo ei ole ihan tuore, piti uusien määräysten mukaisesti teettää asbestikartoitus. Asbestia ei onneksi löytynyt mistään muualta kuin seinissä kiukaan ympärillä olleista mineriittilevyistä. Perjantaina kävi valtuutettu asbestupurkuhenkilö ne purkamassa pois. Sen jäkeen on näyttänyt tuolta. Sauna on tiivisti suljettu muoviin jossa varoitetaan sisällä piilevästä hengenvaarasta. Puhallin imee sieltä pölyä pois koko viikonlopun ja tukee sen ulos tuuletusräppänän kautta. Maanataina tulee asbestimies uudelleen ottamaan näytteet, ja jos tutkimusten mukaan saunassa ei enää ole asbestipölyä, niin remonttimiehet saa jatkaa hommiaan. En tiedä, mitä tapahtuu, jos pölyä joku sattuisi löytämään.

Asbesti on vaarallinen aine, myönnän se, mutta minun järkeeni tämä touhu ei nyt mahdu. Jos sitä olisi ollut lattialaattojen laastissa, niin ymmärtäisin tämän hurjan puhaltamisen yms., mutta nyt sitä oli vain muutamassa levyssä, jotka käsittääkseni saatiin irti melko ehjinä. Joten ei sitä asbestipölyä sinne ole voinut niin hirveästi ilmestyä, että tarvitsisi viikonlopun verran työntää täydellä teholla sähköä harakoille. - Varsinkin, kun me ollaan koko ajan saatu saunoa siellä saunassa. Näillä nyt kuitenkin mennään. Älkäätten ihmiset ihmetelkö, kun jatkossa teidän remontit pitkittyy näiden puhallusten ja tutkimusten takia.
Meillä kukkii omenapuu. Sisällä. Kävin leikkaamassa pääsiäisenä muutaman omenapuunoksan sisälle munienripustuspuuksi. Nyt ne on kukassa. Ja sen lisäksi tämä täti on höyrähtänyt hempeäksi, ja ostanut vaaleanpunaisia tulppaaneja ihan vaan itsensä iloksi, tähän asti olen yleensä kiertänyt kaukaa moiset romantiikat ja suosinut keltaisia ja kirkkaanpunaisia (ehkä vuosi sitten ostin kerran myös jotain vaalemapaa). Päiväkävelyllä näin ensimmäiset sinivuokot ja leskenlehdet. Joinakin vuosina tähän aikaan on vielä ollut ihan kunnon lumet maassa. Näin ovat keskenään erilaisia keväät.

Yhdet lapaset on päättelyä vaille valmiit.

2 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Luin silmät ympyrkäisenä, että teillä kukkii omenapuu..:D Onneksi lisäsit, että sisällä..:)

Anne kirjoitti...

Remontti tuo aina mukanaan sattumuksia, mutta lopussa kiitos seisoo:):):)Kauniit sukat edellisessä postatuksessa!