Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

25.9.2010

Uusi 'lelu'


Tänään oli ihana päivä puuhastella ulkona. Aikani kaikenlaisia askareita toimitettuani valittelin isolle mörölle, että jäljellä olevat puut on liian isoja käsin sahattavaksi, tarvittaisiin moottorisahamiestä. Mies mutisi jotain rautakaupan mainoksesta ja vilkuili kelloonsa. Totesi kaupan olevan vielä auki ja mainoksen tarjouksen olevan vielä voimassa; 30 cm lapa riittänee - hän totesi ja riensi matkaan. Palasi pahvilaatikon kanssa. Ole hyvä, tässä sulle ihan oma saha. Sain siis sähkökäyttöisen ketjusahan. Nyt joudun sitten ylittämään moottoroituja - erityisesti sähköistettyjä - työkaluja kohtaan tuntemani kammon ja ryhtymään töihin itse. Että ei se avun kerjääminen aina niin helppoa ole. ;) (Sain muuten lavan ja ketjun kiinni ihan itse, huomenna on edessä koesahaus. Käyttöohje oli taas kerran aika käsittämätöntä sepustusta.)

'Myrkkynääpikkäitä' meni 4-5 sangollista pihakompostiin ja nurmi tuli leikatuksi. Sateet on taas lihottaneet sammalet niin paksuiksi, että meinasi leikkurin helmapellit jäädä ihan jumiin. Yksi äitienpäiväruusu näyttää vielä kukkivan, voisin sieltä huomenna vielä napsaista oksan maljakkoon, muuten ei enää mikään näytä kukkivan. Halkoja pitää kuskata ulkovarastosta sisälle, että saadaan penkit ja pöydät varastoon talveksi. Iso mörkö kiipesi piipunhatun katolle ja paikoilleen. Katoskankaat ja päivänvarjot vielä huonekalujen lisäksi varastoon.

Kanervia napattiin kauppareissulla ja niitä olis tarkoitus tyrkkiä huomenna ruukkuihin.

2 kommenttia:

outi kirjoitti...

Minäkin tykkäisin tuommoisista hommista. Haluaisin isomman pihan ja moottorisahahommia. Mutta ei osunut lotto ei. Mutta haaveillahan voi. Toivottavasti puuta rupesi kaatumaan turvallisesti.

morso kirjoitti...

Outi,
puut meni pätkiksi hyvää vauhtia. Onneksi ei sentään kaatamaan tarvinnut ruveta, kesällä kaadettuaj viimeistellään. Pojan avustuksella sujui tosi joutuisasti.