Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

23.12.2010

Aatonaatto


Lumi narskui kenkien alla aamulla, kun hain reseptin terveyskeskuksesta. Ruokahuoneen ikkunaan ripustamani kristallit pyörähtelivät hiljalleen patterin lämpimässä ilmavirassa. Aurinko pilkisteli, mutta taivas hehkui kylmää valoa. Illansuussa tehtiin Keijun kanssa tonttukierros ystävien luo.

Kinkku on paistettu, piparit ja pullat myös. Torttuhillo on keittämättä (Keiju halusi sen tehdä ja taitaa juuri nyt ryhtyä puuhaan). Siivous on kesken. Miehen suku tulee puurolle huomenna. Miten keitetään 4 litraa riisipuuroa polttamatta sitä pohjaan? Ajattelin työntää kattilan uuniin. ;)

Saunassa on oltu, kynttilät on kuusessa, koristelu muuten tekemättä, lahjojen paketointi alkaa kohta. Punainen huopasydän tervehtii ovessa tulijaa.

Kaikki on niin kuin aatonattona pitääkin, silti takaraivossa nikertää se pieni epämiellyttävä tunne, kun asioita ei saa kohdalleen. Siitä huolimatta huomenna syön kinkkua, kävelen aattohartauteen ja yritän työntää arjen johonkin kauas. Tämä olkoon juhla ja äidinkin sielu levätköön hetken.

Leppoisaa ja lämminhenkistä joulua kaikille!

4 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Vastaus kysymykseen miten keittää puuro ilman että se palaa pohjaan.

Teen itse yleensä litran annoksen näin:

1 l vettä
1½ dl riisiä

Keitetään, kunnes puuroutuu. Lisätään 2 dl kermaa ja annetaan hautua kannen alla, levy on tässä vaiheessa otettu jo pois päältä. Lisätään lopuksi suola. Ei taatusti pala pohjaan, koska siinä ei keitetä maitoa lainkaan, ja tulee ehdottomasti parempi puuro kuin maitoon keitetty.

Tämän vinkin olen saanut aikanaan seurakunnan emännältä, ja heillä on aikamoinen kokemus pitojen tarjoiluista. :)

Jos keität 4 litraa, niin sovellat vaan tuota ohjetta isommaksi, ei sen kummempaa.

Rva Pioni kirjoitti...

Niin se vaan on, että kaikki arjen palat eivät mene kohdalleen, vaikka kuinka asettelisi. Onneksi pian "mökit nukkuu lumiset" ja huomenna on uusi päivä. Hyvää Joulua Kotiisi Morso!

tupun tupa kirjoitti...

Kiitos sinulle ihanasta blogistasi ja hyvää joulu.

morso kirjoitti...

Mari; kiitos vinkistä, kuulostaa pätevältä. Seurakunnan emännät varmaan keittää isoja puuroja. (juoksuttaisinkohan jonkun vielä aamulla kermakauppaan...) (Yleensä teen meille puuron uunissa, ei pala pohjaan.)

Rva Pioni, näin se on. Jouluna koitan kuitenkin keskittyä tähän hetkeen ja ulkona olevaan kauneuteen. Mökit nukkuu on kyllä ihanimpia joululauluja mitä on.

Tupu, kiitos. Ja hyvää joulua. Oma blogisi onkin minulle uusi tuttavuus.