Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

8.10.2011

TuuliSääilmiöiden kuvaaminen on haasteellista. Helteen voi aistia silloin tällöin kuvan valoista yms.

Lumisateen ja sateen saattaa saada vangituksi kuvaan, samoin sumu on näkyvä ilmiö. Eivät helppoja kohteita, mutta silti silmin havaittavia ja tallennettavia.

Pari päivää siten olisin tarvinnut kuvan, jossa tuulee. Eihän tuhansien kuvieni arkistoissa sellaista ole; peilityyniä järviä yms. kyllä löytyy. Eilinen tuulimyräkkä antoi tilaisuuden yrittää kuvata tuulta. Nimenomaan yrittää. Paikallaan pysyvään kuvaan näkymättömän liikkeen vangitseminen on haasteellista. Kaiken lisäksi olin liikkeellä pokkarin kanssa, joten valotusaikoja ei päässyt säätämään. Jatkossa on siis tarpeen myrskyn lähestyessä vetää tuulenpitävät vaatteet niskaan ja heittäytyä sinne tuulen sekaan kameran kanssa kokeilemaan. Luontokuvauskurssikin voisi tehdä hyvää.

Tien varressa meinasi muuten meritauti iskeä, kun pysähdyin katselemaan ylös haapojen latvuksiin niiden velloessa edestakaisin tuulen mukana. :)

3 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Olet hyvin tallentanut tuulen..Hyvää viikonlopun jatkoa!

morso kirjoitti...

Riitta Sinikka; Kitos. Pakko tunnustaa, että tuli otetuksi 10-15 kuvaa, ja tämä oli se, jossa selvästi tulee, ja samaan aikaan tarkennuskin osunut johonkin. Digikuvauksessa on se hyvä puoli, että voi räiskiä niitä yritysotoksia mielinmäärin eikä tarvitse säästellä filmiä. ;)

Olivieno kirjoitti...

Kyllä tuosta kuvasta välittyy synkkyys ja kylmyys, hrrr, ihan onnistuneella tavalla.