Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

24.3.2019

LapasetEdellisille kavereiksi.

Olen potenut lapaskammoa neulomismielessä. On niin ärsyttävää, kun homma on periaatteessa valmis ts. lapasen kärki on kavennettu ja päätelty, ja sitten pitää poimia vielä peukalo puikoille ja posottaa vielä menemään. Joulun alla tein vihdoin pojalle kynsikkäät, hänen lemmpparik'sineensä. Siinä joutui monta sormenpätkää väsäämään ja päättelemään, joten lapaset alkaa olla niihin verrattuna ihan helppo nakki. Peukalon tekemisessä on vielä pientä opettelua edessä, tuppaa jäämään jotain löysiä lenkkejä, kun poimin silmukat sitä varten, mutta paremmat on kuin joskus. Kyllä näitä käyttää kehtaa. Ja sopivastihan tässä säät lämpenee, että ovat sitten ensi talvea odottamassa.

Lanka sama Oodi kuin huivissa ja pipossa, puikot 2,5. Ohje on yhdistelmä useammasta peruskäsineestä, ja loppuun sädekavennus, jota ei nykyisin ole missään ohjeessa, mutta joka tuntuu istuvan mun käteen ja lapasfilosofiaan aika hyvin.

***

Rupesin vihdoin siivoamaan bloggerin lukemistoani. Oli kymmenkunta blogia,  jotka oli poistettu kokonaan näkyvistä, ja iso liuta, jotka eivät ole päivittyneet vuosiin. Lukulista lyheni varmaan puoleen. Osaa olen seurannut vain selaimen kirjanmerkkien kautta, ja kun vaihdoin konetta, ne katosivat taivaan tuuliin. Aika pieneksi jäi nyt seurannassa olevien lista, mutta enpä niitä enää samalla intensiteeetillä lueskelekaan, kuin joitakin vuosia sitten. Mielenkiintoisimpia jaksaa silti edelleen lueskella.

Ei kommentteja: