Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

1.9.2012

Syyskuun ensimmäinenVietetään lauantai-iltaa mökillä kahdestaan miehen kanssa. Ulkona on pimeää. Odotetaan, koska saderintama ehtii tänne asti.

Saunasta käytiin uimassa, kaksi kertaa, kaksitoista vetoa kummallakin kerralla. Vesi ei siis ole lämmintä, muttei ihan vielä tolkuttoman kylmääkään. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna pantiin puuhellaan tulet, sillä saa helposti ja nopeasti lämmintä keittiöön. Saunan lämmitys kesti kauemmin; muuri on jo vähän viilennyt, kun liki kuukauteen ei ole kukaan sitä lämmittänyt. Lisäksi puutkin olivat aika huonoja.

Metsässä on pikkuisen sieniä, kuivahtaneita ja tuoreempia kantarelleja, pari vaaleaa orakasta. Tatteja ei näy, eikä rouskuja. Kaksi mustaa torvisientä näin. Jos aamulla ei sada ihan kaatamalla, niin käyn hakemassa sienet pois.

Töissä uuden opettelu vie yllättävän paljon energiaa. On monia asioita, joihin ei ole valmiita malleja, on vain mentävä omalla persoonalla ja vaistolla. Lisäksi vastuu on entistä isompi, joten ihan mitä tahansa ei voi suustansa päästää.

Korjautin kaksi valaisinta. Vanhoissa lampuissa on vanhat johdot. Eivät näyttäneet ihan luotettavilta, joten sähköistettiin uudelleen, että uskalletaan kytkeä niihin virta.

Sateenkaari on kahden viikon takaa, jolloin seilasimme vaihtelevassa säässä J.L.Runebergilla Porvoosta Helsinkiin. Koneella on vain joitakin kesäisiä kuvia, kamera on mukana, mutta kuvia en tänäänkään ole intoutunut ottamaan. Ehkä tässä vähitellen taas pääsee vauhtiin siinäkin asiassa.

1 kommentti:

Rva Pioni kirjoitti...

Uuden edessä on suostuttava menemään hiljaa.
Hieman kadehdin kun teillä on mökki(sauna) ja järvi.
Minuakaan ei huvita kuvata. Joten toistan vain itseäni.
Nauttikaa mökistä ja sienisadosta, ei huomenna sada;)