Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

16.12.2012

Henkseleiden paukuttelua
Nyt esitellään valmiita. Ensin tämä huivi, joka jo vilahti vähän aikaa sitten pingotuksessa. Lankavyöte hävisi tietysti heti kättelyssä, joten langasta ei ole aavistustakaan. Olen ostanut sen messukeskuksesta, muistan missä kohtaa pöytä oli, ja mitä juttelin myyjän kanssa, mutta se ei auta. En ole edes täällä näköjään kehuskellut hankinnallani. Siitä siis piti tulla käsineet, mutta tuli huivi. 3½ pyöröpuikolla omasta päästä pudottelin vuorotellen eri suuntaan käntyvää verkkoneuletta (2yhteen, langankierto) reunassa 3s ainaoikein, lähellä päätä pieni raita 1o1n-joustetta. Langan väri vaihtuu kauniisti, toivon, ettei tämä kutita kaulassa. Vanha nalleni pääsi mannekiiniksi tällä kertaa.Miesten sukat.
Lanka: 7 veljestä, polkka(?), vihreä (tämänkin vyöte katosi heti)
Puikot: nro 3 bambua
Malli: ihan perussukka omasta päästä; varressa 56 s, terässä 52, ranskalainen kantapää, pyöreä kärki.
Yllättävän siistit tuli. Koska oli vähän kiire, minulla oli vain 1 kerä lankaa ja kuviojakso oli yllättävän pitkä, en kerinyt lankaa niin, että molemmat sukat alkaisivat samasta kuvion kohdasta. Toivottavasti ei häiritse saajan silmää. Naisten sukat
Lanka: 7 veljestä, tweed, lila
Puikot: nro 3 bambua
Malli: ihan perussukka omasta päästä; varressa 52 s, terässä 48, ranskalainen kantapää, pyöreä kärki.
Erilainen värjäys (vai eri väriaine) teki langan tuntumasta vähän erilaisen, Polkka oli helpompi neuloa napakaksi pinnaksi. Onneksi kirjavassa pinnassa lievä epätasaisuus ei näy niin selvästi.

Nyt täytyy kissan vähän nostella häntäänsä. Olen viikossa neulonut kaksi paria sukkia, vaikka olen ollut päivät töissä ja kaksi iltaa kuorossa. (Okei, lankana 7-veikka, mutta silti). Hyvä minä. huomenna pitää saada ne vain postiin. Perhe ei ihan arvosta tätä suoritusta, mutta viisi siitä, Miehen sukat menee lämmittämään isän varpaita ja naisen sukat samaan huusholliin. Joten tärkeä projekti tämä oli minulle.


2 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

No Hyvä Sinä!
Reipas olet ollut ja minä arvostan!
Kiva huivi ja sukatkin on ihana saada.
Minä sain sukat synttärilahjaksi ja olen yhä iloinen niistä. On jotenkin ylellistä, kun joku on istunut ja nähnyt vaivaa vuokseni.

morso kirjoitti...

Rva Pioni, miesväki taitaa olla sitä mieltä, että olen koko viiikon istunut laiskana tuijottamassa telkkaria. ;) Jotain lisävirikettä kun tohon puuhaan tarvitsee.