Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

31.12.2012

Vuosi loppuu..

.. niinpä on korkea aika kertoa tämän vuoden viimeiset jutut. Eihän uutta vuotta voi aloittaa vanhaa muistellen. ;)Joululahjoja en juuri ehtinyt itse tehdä, ne kaksi paria sukkia menivät postin kautta perille, ja olivat kuulemma sopivat. Lisäksi ompelin Keijulle sohvatyynynpäällisen tilkuista. Ihan täysin en ollut lopputulokseen tyytyväinen, mutta saaja ilahtui. Vaikeuskerrointa tuli matkalle, kun ompelukoneeni alkaa tehdä lakkoa; paininjalka ei painu kunnolla alas, joten välillä piti mennä käsiohjauksella ja kankaan löysyys teki tikkauksiin nurjalle puolelle hiukan löysiä lenkkejä, mutta niille ei nyt mahda mitään. Edellämainitusta syystä tikkaukset menee tylsästi pitkin tilkkujen saumoja. Pitää kantaa rakkine huoltoon ja jos se ei auta, niin lähteköön eläkkeelle ja hankitaan uusi. (Ikää vempeleellä on 20 v, katsotaan vieläkö se kuntoutuu.)
Jouluna oli tunnelmallista ja kaunista, ihanaa kevyttä lunta joka paikassa, kynttilöitä ja kuusi. Joulukoristeita levitettiin ihan minimaalisesti. Kuusi on ja valoja, pari olkipukkia ja tontut nimeltään Tip ja Tap, ei juuri muuta. Tänä vuonna riittää tämä. Enkelikokoelmanikin jäi laatikkoon. Tuntuu hyvältä tällainen vaihtoehto. kuusen koristelu jäi miehen hommaksi, kaikki muut puuhailivat jotain muuta.

Joulun pyhien jälkeen koitti sitten säiden puolesta arki, sää lauhtui ja terassin untuvainen kauneus katosi. Kävimme lähes viimeisiä tyhjennysuurastuksia tekemässä miehen lapsuudenkodissa ja sieltä palatessamme oli vieläkin vähemmän lunta terassin kaiteilla. Oikeammin sanottuna: ei enää mitään. Terassi itsessään piti silti lapioida tyhjäksi.

Hyvää Uutta Vuotta teille kaikille. Tuokoon uusi vuosi tullessaan jotain mukavalla tavalla yllättävää ja ilahduttavaa itse kunkin elämään!

5 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Onpa teillä ollut paljon lunta.
Nyt se kaikki kutistuu pieneksi ja tiiviiksi.
Vähän kuin joulut ja uudet vuodet,
kun riittävän vanhaksi eletään.
Minusta ihan hyvä niin.
Vuosi vaihtuu joka tapauksessa.
Toivon silti kaikkea hyvää kotiinne ensi vuodelle!

morso kirjoitti...

Kerrankin oli niin, ettei jännitetty tuleeko lunta jouluksi vai ei. :) nautittiin lumitöistä ja maisemasta.

Vuosi vaihtuu rauhallisesti, suuremmin juhlimatta. Vähän kuplajuomaa ja kynttilöitä, se riittää tänään.

tuike kirjoitti...

Hei vaan! Pitää nyt kommentoida tuohon ompelukoneasiaan. Muistathan, että entisaikaan ompelukoneet todellakin tehtiin kestämään. Mieluummin korjuuta vanha kuin osta halpa uusi. Korjautin oman vanhan koneeni tyttärelle ja hyvin toimii. Itselleni ostin koneen, jossa kaksoissyöttö. Kannattaa miettiä sitä vaihtoehtoa, jos teet enemmän tilkkutöitä. Ja muutenkin. Kaksoissyöttö on hyvä kaikessa ompelussa, mutta kalliimpihan se on.

tuike kirjoitti...

Koitin kolme kertaa ennekuin onnistuin tuon sanavahvistuksen kanssa! Tuleeko sinulle niin paljon roskapostia, että tarvitset tuon sanavahvistuksen? Ainakin minun kommentointia se hankaloittaa, mikä lie, kun en saa selvää niistä sotkuisista kirjaimista!

morso kirjoitti...

Tuike, entisajan koneet ehtiin kestämään, metallirunko ja kestävä koneisto. Äitini tai anoppivainaan Berninoja en ikinä laittaisi pois. Tämä omani on läpensä muovia eikä sitä voi itse edes öljytä mistään. Koskaan en ole ihan täysin tyytyväinen ollut tähän värkkiin, sain sen syntymäpäivälahjaksi muinoin, joten en edes itse valinnut.

Tuo sanavahvistus on vain jäänyt ottamatta pois, täytyy yrittää muistaa perehtyä sen poistamiseen.