Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

24.10.2013

Huivi II / valokuvauksen haasteellisuutta
Huivi
Malli: Syreeni Nancy Bushin Pitsihuivit neuloen -Kauneimmat virolaiset pitsimallit -kirjasta (modauksin)
Lanka: Ilun värjäämä 'Höst' 100% merino, melkein koko vyyhti, ehkä 2 metriä jäi yli.
Puikot: KntPro 4 pyörö
Koko: n. 28 x 142 cm
Fiilis: Jee!

Mallin modaukset: Koska lankani oli jotain ihan muta kuin seitinohutta pitsilankaa, tein huiviin sivusuunnassa vain noin puolet mallikerroista. Päissä tein vain päätypitsin ja sen jälkeen suoraan keskiosan mallikuviota, väliboordin nyppyineen jätin kokonaan pois. Nypyt eivät erotu kirjavassa langassa ja väliosa olisi jäänyt aika lyhyeksi, jos olisin boordinkin väsännyt. Huivi ei ainakaan ensi kokeilulla kutita. Keskiosan mallin oppi nopesti, joten kaaviota ei tarvinnut enää ensimmäisten mallikertojen jälkeen tuijottaa.

Olen aina kuvitellut, ettei minusta ole pitsin neulojaksi. Olen saanut huomata olevani väärässä; tämähän on vaan kavennuksia ja langankiertoja. Skarppina saa välillä olla, mutta ainakin tämän kirjan ohjeiden kaaviot on selkeät ja helppolukuiset. Viimeistely- ja tekniikkaohjeita on riittävästi ja ne on hyvin kuvitettu. Seuraavaksi rupesin jo miettimään ihan oikeaa ohutta huivilankaa. Tosin tässä välissä on varmaan syytä värkätä yksi villatakki. Kun nyt osaisin päättää, teenkö sen ohuena vai paksuna. Löysin jo mallin, jonka lanka tosin ei vastaa kumpaakaan vaihtoehtoa, mutta ohjeessa on vartalokappaleesta kaava senttimitoilla, että siitä vaan silmukoita laskemaan... ja hihat saa sitten säveltää... (yäk ja apua!).

Eletään taas vuodenaikaa, jolloin valokuvaaminen on taas jostain syvältä. Kirjavalla "pingotusalustalla" salaman kanssa otetuista kuvista ei tietenkään saa mitään selvää (en kyllä kuvitellutkaan että saisi). Ulkona käsivaralla kuvatut on kaikki jossain määrin tärähtäneitä, salamalla kuvatut paikoitellen epätarkkoja ja räikeän värisiä (toi terävyyden katoaminen on vähän mystistä). Tämä on käsivaralla ilman salamaa kuvattu ja pienen värisäädön jälkeen siedettävän lähellä totuutta. Pitäisi kuvata raw-laadulla ja säätää värit sitten jälkikäteen, mutta ihan nyt niin hifistelijäksi en jaksaisi ryhtyä. - Laiska mikä laiska. ;)


Ei kommentteja: