Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

5.10.2013

Puuhastelua pihallaSyyssiivous on käynnnissä pihalla. Torstaina ja perjantaina vietiin purkupuutavaroita ja muita roinia (= tontin nurkalta löytyneet asbestilevyt) kaatopaikalle. Tänään hain rautakaupasta pari kehikkoa syksyn lehdille. Rautakauppa oli jo pullollaan joulukoristeita ja muovikuusia. Ja lokakuu on vasta alkanut.

Etupihalla tehdään valmisteluja tulevaa lämpökaivon porausta varten. Mies leikkeli sananjalat ja kiviä pyöritellään pois porausreiän ja putkikaivannon tieltä. Kompostori odottaa tyhjennystä ja kesän mittaan valamani betonilaatat pitää pinota johonkin talvisuojaan odottamaan ensi kesää. Haravointi on vasta alkamassa.

Tyhjensin kesäkukkaruukut talvisäilöön. Kukkapenkissä yksi ruusu kukkii yhä ja tunkee nuppuja, kesällä se ei paljon viitsinyt kukkia. Samainen ruusu kukki viisi vuotta sitten vielä joulukuun lopussa, kun mies täytti 50. Nupuista päätellen on päättänyt jälleen kukkia lumen tuloon asti.


3 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Käsittämätön syksy...kukat kukoistavat kauneimmillaan...

Rva Pioni kirjoitti...

Tuo on juuri se puuha johon pitäisi täälläkin ryhtyä,
vaan kun ei yhtään huvittaisi. Ja taas päätän, että ensi kesän kokeilen vain pelkillä perennoilla, ei itään ruukkupuutarhoja, ei.

morso kirjoitti...

Rva Pioni, ruukkupuutarhani on rajattu, joten puuhaa ei ole niissä liikaa. Toisaalta noiden ruukkujen kanssa nautin siitä, ettei ole jatkuvaa huonoa omatuntoa huonosti kitketyistä perennapenkeistä. ;)