Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

3.8.2010

Berliini, viimeinen muisteluViihdyin kaupungissa. Lämpimän ilman johdosta kaikki puistot olivat täynnä erilaisia ihmisiä. Silmiin tarttui ainakin jonglööri, piirtäjä, joku TV-kuvaus, jättimäisten saippuakuplien taituri, ja paljon tavallisia nurmikolla loikoilijoita.

Parempi kamera keikkui suurimman osan matkasta Keijun kaulassa. Hänellä on selvästi silmää kuvaukselle, kykyä myös arkkitehtuurikuvaukseen - ja notkeutta kyykistyä hakemaan erilaisia kuvakulmia. Lapsistakin sain monta ihanaa ja hauskaa kuvaa. Niitä en vaan postaa periaatteellisista syistä. Pikkukamerallakin sain ihan kelvollisia kuvia, tosin myös paljon vinoja ja epätarkkoja. ;)

Hotellimme oli pieni, ja mukava, mutta ilmastoimaton, joten nukuimme vähän huonosti, kun oli helteiset ilmat. Lisäksi sijainti oli hiukan sivummalla, jolloin keskustaan ja sieltä pois siirtymiseen kului aina aika paljon aikaa.

Mieleen jäi:
- Dussman - 'kulttuuritavaratalo'; levyjä, nuotteja, kirjoja, kalentereita, paperitavaraa, pelejä, täälläkin helposti kuluisi päivä (ja puoli omaisuutta).
- Ampelman. Jalankulkuvalojen ukot seikkailevat erilaisissa tuotteissa. Tarjolla kaikissa matkamuistomyymälöissä, lisäksi parissa nimen omaan näihin tuotteisiin keskittyneessä liikkeessä. (Oli 'pakko' ostaa korvikset ja laastareita.)
- Kirjavat karhut. Kaduilla ja matkamuistomyymälöissä.
- Toimiva joukkoliikenne. S-junat ja metrot menevät sinne tänne ja niitä yhdistää vileä bussilinjasto. Ja ratikkakain kulkee itäosassa. Vuorovälit lyhyet, varsinkin arkisin, kulkeminen helppoa.
- Konstailemattomia ruokapaikkoja (tosin rehuja saisi olla enemmän meikäläisen makuun).
- Hyvää olutta.
- Ystävällistä palvelua.

Paljon jäi vielä näkemättä, ehkä joskus pääsen vielä uudestaan tähän kaupunkiin.

5 kommenttia:

tuike kirjoitti...

Joskus hyvin nuorena kävin Berliinissä. Se oli jaettu kaupunki silloin. Nyt tyttäreni viestittivät reililtään, että paras paikka kaikista. Pitäisiköhän käydä uudestaan? Niin paljon olis mielenkiintoisia paikkoja....

morso kirjoitti...

On varmaan hyvin erilainen paikka, kuin silloin muurin aikan. Mielenkiintoisia paikkoja on kyllä maailma täynnä, mutta Berliini on yllättävän lähellä, joten jos tilaisuus tulee, piipahda ihmeessä.

Pystyraita hoikentaa! kirjoitti...

Pöydällä on lentoaikatauluja ja esitteitä, syyslomalle on kaavailtu retkeä juuri Berliiniin. Hauskaa, että voi kysellä kokemuksia ja vinkkejä! Voitais viettää pienimuotoinen Berliini-ilta vielä ennen matkaa... liekö utopistinen ajatus?

Pystyraita hoikentaa! kirjoitti...

Lisäksi halusin sanoa, että sun kuvat on HIENOJA!!!

morso kirjoitti...

Pystyrqaidallinen, tervetuloa vaan katselemaan kuvia yms. Voidaan lainata matkaopastakin. Katsotaan päivä mahd. pian, niin ei jää aikomukseksi. ;)