Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

16.9.2012

Erilaisia satoja

Viime viikolla vietin kolme päivää seminaarissa, jossa jokaisena päivänä oli myös ekskursio. Sain joka päivä nähdä rakennuksen, jota en ollut ennen nähnyt tai käydä paikassa, jossa en ollut ennen ollut. Virkistävää, mukavaa. Kuvamateriaalista tänne blogiin suurimmaksi osin tosin poimiutuu ihan muita kuvia kuin ne, joita työmielessä räpsyttelin kameraan. :) Ehkä joku niitä taloja ja paikkojakin haluaisi nähdä. Jospa sitten joskus niitäkin. Tässä nyt kuitenkin tätä muuta kuvasatoa. Futuro oli hauska vierailukohde, suorastaan söpö. Totaalisesti oman aikakautensa tuote.

Syksy on tuonut sadonkorjuuajan kotiinkin. Omenoita on niin paljon, että olemme paniikissa. Kuuluttelen tuttavia niitä keräilemään. Ensimmäiset jo ovat käyneetkin. Toinen luumupuu tekee kuolemaa, joten luumuja tulee sen verran, kuin pystymme kuluttamaan. Omenahilloa keitin eilen neljä kiloa. Jos vielä kaksi, korkeintaan kolme satsia pyöräytän, niin sitten saa tälle tädille riittää. Kuivuri ei vielä laula, sekin on edessä. Opiskelijoille varmaan kelpaa kuivatutukin omput, kun ne on äitilästä kotoisin.

Eräänlaista sadinkorjuuta sekin, että tänään pyörittelin kompostoreiden sisuksia. Pitkään muhineet ulos ja penkkiin, lämpökompostorin sisus siihen tyhjentyneeseen jälkimuhimaan. Pesin lämpökompostorin ja siirsin sen vähän parempaan paikaan; talvella ei tarvitse enää kahlata niin pitkää matkaa lumihangessa sen luo päästäkseen. :) Kaivelin myös valkosipulit penkistä ja leikkasin viimeiset piiskut maljakkoon.

Habitaressakin piipahdin. Ostin sateenvarjoille pytyn, mutta en kiertänyt kaikkia halleja enkä ottanut yhtään kuvaa. Tärkeintä oli kierrellä yhdessä siskon kanssa.

Sauna on lämpiämässä. Mukava päätös työntäyteiselle päivälle.

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Vähän samoissa paikoissa ollaan kuljeskeltu. Aurinkolahden biitsi on aika hieno, mutta tältä kesältä jo autio.
Omenat ei mene tasan. Toiset kantaa kompostille ja meitsi ostaa torilta. Muistelen tässä suhteessa entisiä aikoja kuuden omenapuun omistajana...
Furutossa haisi omituinen lasikuidun haju. Niin voimakas, että itse luomukseen oli lähes vaikea eläytyä. On tuo kupla aika innovatiininen aikoinaan kieltämättä ollut.

morso kirjoitti...

Päivi, Hauska huomata, että samoja polkuja kuljetaan.

Futuron voimakas 'tuoksu' johtuu kuulemma siitä, että sitä on jouduttu aika voimallisesti entisöimään ennen näytteillepanoa. Eli uutta lasikuitupintaa on väännetty ja höyryt sieltä haihtuu pikkuhiljaa. Itse olin siellä aamulla, jolloin haju oli aika voimakas. Oven ollessa auki se kuulemma päivän mittaan laimenee.