Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

3.7.2010

Kaksi erilaista päivää
Eilen

Olin tärkeän ihmisen syntymäpäivillä. Näin monta tuttua, joita en usein valitetttavasti ehdi tavata. Oli mukava jutella, juoda lasi kuohuvaa, ja huomata yhä yhteenkuuluvuutta tähänkin joukkoon. Päivänsankarin kanssa on yhdessä kuljettu aikamoisesta myllystä läpi parin muun ihmisen kanssa. Kokemus yhdistää yhä. Näitä ihmisiä kaipaan aina välillä.

Lahjaksi vein tekemäni korvakorut ja kortin olin tehnyt oman pihan ruususta ottamastani valokuvasta.Tänään

Heräsin aamulla nukuttuani kyllin. Mies nukkui vielä. Seisoi yöpaidassani terassin portailla ihailemassa aamua. Samalla kirkastui menneen talven ja kevään kuluttavuus. Oli sellainen olo, että sekä koko keho että mieli ovat loppuun asti väsyneet. Onneksi on loman ensimmäinen päivä. Ei ole kiire mihinkään ja saa rauhassa koittaa vetää henkeä.

Syötiin aamupala terassilla. Mies täysissä pukeissaan, reinot jalassa fleece päällä, minä yhä yöpaidassani. Erilaiset lämpötilat meillä kehoissa. ;)

Päivällä kävin kuskaamassa Keijun lastenvahtihommista bussille kohti musiikkileiriä. Haikeutta oli aistittavissa, kun ajettiin kotiinpäin johtavan tienhaaran ohi. Sellaista se on joskus, ikävä on minullakin.

Illalla katetaan vähän fiinimmästi iltapala ulos ensimmäisen lomapäivän kunniaksi.

Kaksi jasmiketta kukkii, kolmas odottaa vuoroaan. Marjapensaissa on kai enemmän vuohenputkia kuin marjoja. Joku laiska puutarhuri meillä luuhaa, kun ei rikkaruohojakaan ole käynyt tänä kesänä vielä kitkemässä.

Ai niin. Tällä viikolla sain ufo-sukat muutetuksi fo-sukiksi. Lankojen päättelyt ja kuvaus vielä, niin sitten esittelen nekin täällä.

Nautitaan lämmöstä!

2 kommenttia:

Rva Pioni kirjoitti...

Nyt lepäät kehon ja mielen virkeiksi ja irrottaudut täysillä työstä! Pihassamme on varmaan saman lajin jasmike, mutta sen hoidossa ja kasvatuksessa en ole oikein onnistunut. Pensas on monia vuosia vanha, mutta kukkii aina yhtä nihkeästi. Osaatko neuvoa. Leikkatko omaasi? Milloin? Lannoitatko? Kasteletko?

morso kirjoitti...

Rva Pioni, olen tosi laiska paapomaan. Just eilen ihastelin, että jasmikkeet on kivoja kun kukkii vuosi vuodelta yhtä runsaastai, vaikken niille mitään tee. ;) No, oikeesti leikkaan silloin tällöin varhain keväällä (lumi vielä maassa) vanhimmat osat ihan alhaalta asti pois. Nämä taisin lannoittaa kertaalleen vuosi sitten, mutta en vuosittain. Juurellaan ei kasva mitään, ilmeisesti ei edes pysty kasvamaan, joten juuristot saavat olla hyvin rauhassa, meillähän tota lääniä kyllä riittää kaivettavaksi muutnkin, niin ei tarvi pensaita häiritä. Edellisen kodin pihalta kaivoin mokomat ylös kokonaan, kun oli pienenpieneen rivaripihaan lyöty kolme isoa puskaa, eikä niistä päässyt ohi mitenkään. Täällä noilla on tilaa rehottaa. (Sen sijaan meillä on 4-5 sireeniä ja unkarinsireeniä, jotka kitkuttaa nitkuttaa eikä voi hyvin.)

Loma on kyllä tarpeeseen. Ihana kun ei tarvi miettiä mitään. :)