Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

26.7.2010

Lomapuuhia

Kesäkäsityö valmistui mökillä. Hullu neuloo villaa kolmenkymmenen sateen helteessä, mutta ihan rehellisesti voin sanoa, että tämä kyllä sujui. Lanka ei tuntunut villaisen hiostavalta, eikä nitissyt bambupuikoilla. Pitsinvihaaja tällaiset värkkäsi, joku romantikko minussakin asuu. ;) Kantapäähän löysin ohjeen Villit silmukat Sukkia -kirjasta, hollantilaisen ja ranskalaisen yhdistelmä, joka näyttää istuvan meikäläisen kulmikkaaseen kanttuun hyvin. Mallineuleen inspiraatio on Lindexin villatakista, mutta se piti pähkäillä omasta päästä, kun ei se villatakki ollut käsillä työtä aloittaessani. Pariin kertaan piti muutama paikka purkaa, mutta kannatti. Ei ole kasteltu eikä pingotettu, halusin kuvata samassa ympäristössä, missä valmistuivatkin.

Aurinkosukat


Faktat:
sukka: "omasta päästä", kantapää ohjeesta, nauhakavennus ja silmukoidut silmukat varpaassa, nirkkoreuna.
koko: n. 39
silmukoita: 48
puikot: bambua, nro 2 (yksi oli toisesta päästä halki, mikä vähän hankaloitti hommaa)
lanka: Ilun handun vahvistettu merinosukkalanka Totinen vaalea oranssi (80% merinovillaa, 20% nailonia)

tunelmia: Lanka oli tosi kivaa neuloa, ei halkeillut eikä hiostanut. Olemus ei ole "villamainen, joten sopii paljaaseen jalkaan. Kärki jäi vähän epäsiistiksi, mutta sitä en enää jaksanut purkaa. Langan väri on sopivan elävä, mutta ei liian, niin pinta tulee kauniisti esiin. Lisäksi kierre on sopivan tiukka samaan tarkoitukseen.


Kirves heiluu


Halkohommat oli mökillä toinen aihe. Naputeltiin yhteensä kolme ja puoli pinoa kälyn perheen kanssa. Lauantai-iltana hakkasin kertarysäyksellä puolikaan pinon, isomörkö latoi pinoon. Oli kiva hakata, kun oli sopivan kokoisia pöllejä, jotka antoi suosiolla periksi, vaikka oksien kanssa paikoitelle saikin vähän taistella.

Lukemista

Loman alussa tarttui käteen Anna-Liisa Valtavaaran Kiltteydestä kipeät. Ajattelin, että tämänhän lukaisee nopeasti ja sitten siirtyy muihin kirjoihin. Ja katit. Sitä on pureskeltu koko loma ja olen vasta puolessa välissä. Suosittelen, paljon oivalluksia on tullut matkan varrella, vaikka ihan kaikkea en itsessäni tunnistakaan (eikä ole tarkoituskaan).

Joulu !?

Autossa oli eilen kotimatkalla niin tylsää, että rupesin virkkaamaan joululahjoja. Olen siis kerrankin ajoissa! Ehkä, viime tinkaan viimeistelyt kumminkin jää. No niitä esitellään sitten viiden kuukauden päästä, kun tiedän muutaman vastaanottajan tänne välillä eksyvän. ;)


Mökille mennessä kurvattiin Pirtin kehräämön kautta, vaikka miesväki kovasti huokailikin. Pikkumörkö näki kynsikkäät, ja toivoi heti sellaisia itselleen. Kassiin tarttui neljä vyyhteä tarjouskampalankaa, joka ei käsiä kutittele. Näistä saa käpälimet vaikka koko perheelle. (Kynsikkäitä? Inhoan lapasten peukaloita ja sormikkaiden sormia. Helle on kai lopullisesti pehmittänyt aivoni ja harkintakykyni.)

Tänään pyörii taas pesukone. Ensimmäiseksi oli kutistuksessa mekkokangas. Ilma on kyllä niin toivottoman kostea, että näinköhän tuo huomiseksi kuivuu ompelukuntoon. Haluaisin mekon mukaan reissuun loppuviikosta, toivottavasti onnistuu.

2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Nätit sukat! :)

morso kirjoitti...

Kiit5os, Mari. Näitä oli tosi kiva värkätä.