Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

17.2.2013

Tikkuja loman kunniaksi

Hiihtoloma alkoi hyvissä merkeissä. Lauantaina pöräytin Lahteen armaan siskon luo. Yhdessä vierailtiin paikallisessa tikkukangaskaupassa. Ostin tarvikkeita tilattuun tilkkupeittoon. Koko kaupan valikoima pengottiin, nämä löytyi. Kuvaaminen on haasteellista, tässä värit on ehkä lähinnä totuutta, tai sitten ei. Pari kangasta oli kotona jo varastossa odottamassa, ne eivät ole mukana kuvassa. Matkalla nähtiin lauma kuumailmapalloja, jotka olivat nousemassa Vesijärven jäältä.

Ensimmäinen kangassatsi on jo pesukoneessa kutistumassa. Värien suhteista oli toive, mutta se ei näy näistä kuvista, kun kankaat on taiteltu saman kokoisiksi. Enkä taida niitä kuvasta puuttuvia kankaita enkä värien suhteita paljastaa ennen kuin peitto on valmis. Jotain yllätysmomenttia vastaanottajallekin jätettäköön. (Nyt kun vain tajuaisin, mihin viime vuoden tavaravyörykaaoksessa olen pannut tilkkuviivottimeni, niin pääsen leikkaamaankin, ehkä. Se isompi alustakin pitää jostain ostaa, lapselle liimausalustaksi lahjoitetun tilalle.)

Käytiin äidillä kahvilla ja illalla saunottiin yhdessä siskon kanssa ja telkkarin ääressä laitoin tilaussukat puikoille, sisko tikkasi, ja tikkasi, ja tikkasi... (Ajattelin itse, että jos tämä peitto syntyy sellaiseksi, kuin toivon, niin vien tikkauspalveluun tikattavaksi. Ellen sitten saa totaalista mielenhäiriötä ja ryhdy tohon käsipelihommaan, siihenkin jo välähti idean poikasta. Voi auta armias.) :)

Sukkien kanssa kävi melkein huonosti. Olin ostanut kerän seiskaveikkaa ja sitten kävin matkalla kaappaamassa raitoja varten toisen kerän - ja tietysti onnistuin nappaamaan kerän Isoveljeä, joka on ihan liian paksua. Systerin varastosta onneksi löytyi jämäkerä sopivaa seiskaveikkaa, niin pääsin vauhtiin. Melkein sain jo kantapään valmiiksi. Perinteisellä perussukkamallilla isot miesten sukat työn alla, niin en halunnut mistään ohuesta sukkalangasta ruveta vääntämään. Tarkoituksena on saada valmista aikaan ennen kuin talvi on ohi.

Tänään vielä kuoroon, ja huomisesta lähtien saa puuhata melkein mitä lystää ilman että tarvii kytätä kelloa ja juosta palaverista toiseen. Ihanaa lomaa kaikille, joilla sellainen tässä lähiviikkoina on.

Kiitos siskoseni hyvästä seurasta ja lanka-avusta. :)

Ei kommentteja: