Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

1.1.2015

Se neuloo sittenkin

- eli kertomus islantilaisen villatakin hihoista.Joku ehkä muistaa, että ostin Islannista villatakin. Olin jo päättänyt mennessäni, etten osta, kun pari virolaista on jo kaapissa ja ne kutittaa. Sitten alkuasukasystävämme kuskasi meidät kauppaan, joka oli pullollaan islantilaisten tätien, mummojen, naisten ja muiden ahkerien ihan oikeasti käsin värkkäämiä villapaitoja. Ensin meinasin edelleen, etten rupee, mutta kun muutkin kokeili niin pitihän sitä sitten jotain sovittaa. Ja kun sitten sattuivat silmäni tähän harmaaseen kaunottareen, niin se oli menoa. Varsinkin kun tajusin, että tämä kaunotar ei kutita. Oi autuutta.

Hihoissahan oli runsaasti liikaa pituutta, joten sama alkuasukas ankarasti minua komensi, että lyhennät sitten ne hihat. Ensin meinasin, etten, mutta paksut rullatut hihat ei olleet kivat käytössä, joten takki jäi lepäämään ja odottamaan ryhtymistä.

Koska joulun tienoissa talvi muistutti olemassa olostaan, heräsi ajatus toimeen ryhtymisestä. Uuden vuoden kunniaksi tänään oli se päivä. Rupesin hihan reunasta purkamaan hihaa nro 1. Luontikerroksen ja reilun normaalikerroksen nyhdettyäni tajusin, että on hidasta, vaivalloista ja tuottaa paljon pätkiä. Hihat kun oli neulottu normaalisti hihansuusta alkaen, niin se joustinnneulehan ei sieltä hihansuusta purkaudu sillai kätevästi vaan vaati jokaisen mutkan vetelyä auki erikseen. Lanka osoittautui kaksinkertaiseksi ohueksi lähes hahtuvan kaltaiseksi ja katkeili suorastaan ajatuksen voimasta. Ymmärsin sitten katkaista langan resorin vierestä ja yhden kerroksen nyhdettyäni pääsin purkamaan sileää osuutta normaalisti vetelemällä (onneksi oli pyörönä neulottu).

Kuusi senttiä pois pituudesta, silmukat takaisin puikoille ja uusi resori tilalle. Ei tullut yhtä siistiä, kuin alkuperäinen, mutta käyttökelpoinen. (Kikkaraisella langalla oli ehkä osuutensa asiaan, mutten sitä ruvennut oikomaan.) Lankaa jäi vielä vaikka mahdollisiin korjaustarpeisiin.

Tämä takki nyppyyntyy varmasti käytössä, mutta siitä viis. Se on lämmin eikä kutita kaulanahkaa, vaikkei olisi pooloa alla, joten ehdoton lemppari kun tarvitaan kunnon lämmikettä. :D

Ei kommentteja: