Jätäthän merkin käynnistäsi kommenteihin. Kiitos.

16.7.2013

Työleirillä 


Ollaan "vietetty lomaa" ihan kotioloissa. Jos tätä nyt voi lomailuksi sanoa. On kaadettu puita, kerätty risuja ja hakattu halkoja. Irrotettu ämpäreistä pohjia. Nämä ovat vain sivutoimintoja. Kuvasarja kertoo, mihin suurin energia valuu; kuoppiin. Meillä on tontin takarajan aidan uusiminen käynnissä. Aidan takana kulkee normaalisti aika paljon koiranpissattajia, joten aita on tarpeen. Vanha aita on joka talvi kaatunut jostakin kohdasta lumen painosta huonojen perustusten ja liian kevyen rakenteen vuoksi. Lisäksi se alkoi olla jo ihan laho, mikään tehkohengitys ei enää riittänyt. Vanha purettiin pois, palat on pinottu etupihalle. Sitten oli vuorossa tilan raivaus uudelle aidalle. Nyt on menossa kuoppien kaivuu tolppien perustuksille. Suurin osa kuopista on täynnä ristikkäisiä juuria, niiden poistaminen ei ole ihan kevyttä eikä nopeaa puuhaa. Iltaisin väsyttää niin, ettei paljon mitään enää jaksakaan. Ensimmäinen perustus valettiin viikonloppuna kokeeksi, ja se onnistui yllättävän hyvin. Kaksi viimeistä kuoppaa on kesken (kuudestatoista), sitten päästään niiden täyttämiseen.

Pohjattomat ämpärit valumuoteiksi oli rautakaupan myyjän vinkki. Ihan kivat, mutta 16 ämpärin tuhoaminenkin otti aikansa. ;)

Toivotaan, että valut saadaan tehdyksi ennen sateiden alkua. Tällä hetkellä sateen suhteen on kahtalaiset fiilikset. Meillä on satanut niin vähän, että nurmi kuivuu ja maa halkeilee marjapensaiden alta. Pihan kasteluun käytetty oma kaivo on niin kuiva, ettei vettä nouse kasteluun pumpulla. Maksullista vettä ei kasteluun raaskita käyttää.

Uusi aita tehdään rautakaupan elementeistä, jotka on valmiiksi maalattu, onneksi. Tolpat joudutaan viimeistelemään ja maalamaan itse, valmiit tolpat olivat kaupasta lopussa. Maalausurakan suhteen sateiden tulo vähän huolettaa.

Ensimmäisestä valusta jäi hiukan betonia yli, käytin sen betoniaskartelukokeiluihin. Niistä kuvia sitten joskus, kun ehdin kuvata ne. Eivät täysin onnistuneet, betoni oli jo seissyt hiukan liian kauan. Seuraavina valupäivinä valmistelen omat valujutut varmuuden vuoksi etukäteen valmiiksi, että saan ylijäämät suoraan käyttöön ilman ylimääräistä odotusta.

Viimeisen kuvan kukkakärpänen yritti epätoivoisesti imeä mettä terassin pöytäliinan kukkakuvioista. Höpsö.

Ei kommentteja: